KV Kortrijk en Moeskroen hebben 1-1 gelijkgespeeld op de voorlaatste speeldag van Play-Off 2A. In een zoutloze wedstrijd scoorden Athanasios Papazoglou en Dorin Rotariu de goals. De match werd opgeschrikt door Anthony Van Loo, die neerzeeg na een reddende schok van zijn defibrillator.

Athanasios Papazoglou kreeg een kans in de Kortrijkse basis naast Jeremy Perbet, terwijl Teddy Chevalier opnieuw aasde op de Gouden Stier die in het begin van de avond nog resideerde aan de Gaverbeek. Na vier minuten hield iedereen de adem in toen hartpatiënt Anthony Van Loo zonder contact plots de hand opstak en met een schok in de borststreek neerviel. De verdediger heeft een defibrillator en die deed duidelijk zijn werk.

Na enkele minuten stapte Van Loo, weliswaar ondersteund en verzwakt, van het veld onder luid applaus. De eerste kans van de wedstrijd was voor Perbet, die een voorzet in één tijd van Chevalier bijna in doel verwerkte. De jonge Jean Butez hield Les Hurlus recht. Aan de overkant deed Sebastien Bruzzese hetzelfde met een kopbal van Dorin Rotariu. De Roemeen stond helemaal alleen, maar mikte pardoes in de armen van de doelman.

In de tweede helft was de Club Brugge-huurling opnieuw als eerste gevaarlijk, maar oog in oog met Bruzzese besloot hij naast. Perbet, nog een huurling uit het Jan Breydelstadion, en Benjamin Van Durmen kregen op het uur beiden grote kansen om hun team op voorsprong te zetten. De ban werd gebroken door de Griekse toren Papazoglou, die tussen twee verdedigers de 1-0 binnenkopte. Lang duurde de vreugde niet, want aan de overkant miste Rotariu zijn tweede confrontatie met Bruzzese niet.

Papazoglou kreeg nog een grote kans om zijn tweede van de avond te maken, de paal was hem ongunstig gezind. Rotariu mikte nog een banaanschot naar de verste winkelhaak, maar scoren deden beide teams niet meer. Chevalier mist zijn eerste van twee kansen om gelijk te komen met Harbaoui in de strijd om de topschutterstitel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De actie van de defibrillator van Van Loo was zeker niet de leukste om zien, maar zonder twijfel wel de meest reddende. Nog tijdens de wedstrijd werd bevestigd dat de verdediger oké is en enkel nog wat napijnen had.
de MAN
van de match
Rotariu was meermaals gevaarlijk en zette zich met een slimme tik onder Bruzzese door ook op het scorebord.
onze MENING
over de match
Een wedstrijd zonder veel belangrijke fases, waarin vooral Chevalier gefrustreerd zal uitkomen. Kortrijk en Moeskroen deden nog wel hun best, maar dit rook naar een eindeseizoenswedstrijd.