Hamdi Harbaoui heeft voor de tweede keer in zijn Belgische loopbaan vier goals in één match gescoord. Het leverde Zulte Waregem een 5-1-overwinning op tegen Moeskroen en de eerste plaats in groep A van Play-Off II.

Zulte Waregem en Moeskroen hadden hun start in Play-Off II niet gemist. De thuisploeg opende met 4 op 6 terwijl de bezoekers met twee zeges aan de leiding gingen in groep A. Twee ploegen met vertrouwen dus en dat leverde best een aangename start van de partij op. Zulte Waregem was het eerst gevaarlijk. Een voorzet van De Pauw vil op de lat en Walsh knalde naast. Moeskroen reageerde met een vrije trap van Mohammed die door Bossut uit de bovenhoek werd gehaald.

Moeskroen groeide in de partij en kreeg het overwicht. Maar net op dat moment sloeg de thuisploeg toe. Mohammed ontzette slecht en Harbaoui knikte de 1-0 simpel in de hoek. De start van een dolle 10 minuten. Eerst kwam Moeskroen langszij toen Mezague een corner in doel duwde. Nadien zocht Essevee weer naar de voorsprong. Bailly stuitte Walsh en Harbaoui maar op de kopbal van De Fauw moest hij zich toch gewonnen geven.

Nadien ging het tempo toch wat uit de match. Zulte Waregem moest niet echt meer en de bezoekers leken even te moeten bekomen. Essevee kreeg nog halve kansen via Kaya en Harbaoui. Goals leverden die niet meer op. 2-1 bij de rust dus.

De tweede helft bracht aanvankelijk heel wat minder. De Pauw versierde wel een degelijke kans, maar vond Bailly op zijn weg. Op het uur kreeg Harbaoui dan de kans om van elf meter de match op slot te gooien na hands van invaller Van Durmen. De spits miste maar mocht nog eens proberen omdat Mezague te snel inliep. Zijn tweede poging was wel raak. Opnieuw kwam de reactie van Moeskroen er dankzij een stilstaande fase. Govea kende echter pech, zijn vrije trap trof de lat.

De match leek dood tot Derijck zijn tweede gele kaart kreeg met nog een kwartier te gaan. De hoop laaide op bij Moeskroen, maar Harbaoui deed het vuur even snel weer uit. De Tunesiër maakte zijn derde en vierde van de avond: 5-1. Zo wipte Zulte Waregem over Moeskroen naar de leiding in groep A.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na de rode kaart van Derijck bij een 3-1-tussenstand kreeg Moeskroen even hoop, maar Harbaoui sloeg meteen erna een derde keer toe. Einde van het verzet.
de MAN
van de match
Bogonda was een streling voor het oog maar we kunnen uiteraard niet om Hamdi Harbaoui heen. Vier keer scoren in één wedstrijd, dat komt heel zelden voor. De Tunesiër deed het al voor de tweede keer in zijn loopbaan. De eerste keer was wel in het shirt van Lokeren.
onze MENING
over de match
Heel groot was het verschil tussen beide ploegen ondanks de uitslag niet. Maar verdedigend heeft Moeskroen grote problemen en met een scherpschutter al Harbaoui in de buurt is dat dodelijk.