Standard is met een 1-0 overwinning aan de Jupiler Pro League Play-Off 1 begonnen. Een laat doelpunt van Edmilson was voldoende om Charleroi puntenloos naar huis te sturen.

In een kansarme eerste helft toonde Standard het meeste initiatief. De thuisploeg had het merendeel van het balbezit, maar het botste steevast op de stevige muur van Charleroi. De vijfmansdefensie gaf gedurende de eerste 45 minuten amper een krimp.

Aanvallend bleef het gevaar van de bezoekers beperkt tot enkele stilstaande fases. Onder meer Zajkov kon enkele keren koppen, maar zijn pogingen vonden geen doelkader. De 0-0 ruststand was dan ook geen verrassing.

Meteen na de pauze leek de vlam in de pan te slaan. Na amper één minuut nam Emond het doel onder vuur, maar Mandanda bracht prima redding. Charleroi kwam nadien meer opzetten met onder onder meer een uitstekende schietkans voor Benavente. Het schot van de Peruviaan vond net geen doel.

De wedstrijd leek nadien op een gelijkspel af te stevenen, zeker toen ook een schot van Emond niet door de muur van Charleroi geraakte. Toch besliste Edmilson daar in de slotminuten anders over. De flankspits zorgde met een knap afstandsschot voor de Luikse verlossing: 1-0. Standard begint zo meteen met een zege aan Play-Off 1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het late doelpunt van Edmilson. De flankaanvaller van Standard zorgde met een knap afstandsschot voor de volle buit.
de MAN
van de match
Edmilson. De doelpuntenmaker was uiteraard van levensbelang voor Standard.
onze MENING
over de match
Standard was de betere ploeg, zonder al te veel doelkansen bij elkaar te voetballen. Charleroi moest het vooral van de stilstaande fases hebben.