KV Mechelen heeft drie gouden punten gepakt in de kelderkraker tegen Eupen. De thuisploeg won met 1-0 dankzij een doelpunt van invaller Pedersen. Door de overwinning geeft KV Mechelen de rode lantaarn opnieuw aan Eupen.

De wedstrijd tussen KV Mechelen en Eupen kondigde zich aan als dé degradatietopper van dit seizoen. De troepen van Van Wijk moesten winnen om de laatste plaats opnieuw aan Eupen te laten. Mits een overwinning van Eupen zou de kloof tussen beide ploegen al vijf punten bedragen.

De boodschap voor KV Mechelen was dus glashelder: winnen. Die boodschap had de thuisploeg ook goed begrepen, want KV Mechelen greep de bezoekers meteen bij de keel. De Panda?s werden geen seconde met rust gelaten en geraakten amper in de buurt van Coosemans.

KV Mechelen daarentegen sprokkelde wel enkele kansjes. Schoofs zag zijn schot naast gaan, terwijl Bandé over knalde. Het schot van Cobbaut werd in extremis nog afgeblokt. Dé kans uit de eerste helft was echter voor Bandé. De spits mocht alleen op Van Crombrugge afstormen, maar Bandé talmde te lang: 0-0 bij de rust.

Na de pauze kreeg Eupen meer ademruimte van de thuisploeg. Het aanvalsspel van de bezoekers bleef echter te onmondig. Ook aan Mechelse zijde wilde de bal niet tegen de netten gaan. Niet verwonderlijk als je weet dat het laatste thuisdoelpunt van KV Mechelen dateerde van 2 december. Toen stond Pedersen aan het kanon.

Diezelfde Pedersen zorgde halverwege de tweede helft opnieuw voor een doelpunt. Bandé zette een knap nummertje op en bediende Pedersen aan de eerste paal: 1-0 voor de thuisploeg. Het antwoord was aan Eupen, maar de bezoekers geraakten amper in de buurt van Coosemans. In het slot maakte Camus nog bijna de verlossende 2-0, maar dat bleek niet nodig. KV Mechelen pakt drie gouden punten. Eupen is opnieuw laatste.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Pedersen. KV Mechelen verdiende een doelpunt. Pas halverwege de tweede helft liet Pedersen het stadion ontploffen. Zijn doelpunt zorgt voor drie levensbelangrijke punten.
de MAN
van de match
Bandé. De aanvaller blijft een lust voor het oog. Hij zorgde meermaals voor gevaar, al had hij voor de rust altijd moeten scoren.
onze MENING
over de match
KV Mechelen verdiende de overwinning. De thuisploeg greep Eupen meteen bij de keel en was veruit de beste ploeg. Eupen toonde aanvallend vooral veel onmondigheid.