In eigen huis heeft Eupen dan toch eindelijk kunnen winnen om zo van die laatste plaats te verdwijnen. N'Ganga maakte een owngoal en dat was ook het enige doelpunt van de wedstrijd. Charleroi laat een grote steek vallen bovenaan het klassement.

Na het nieuwe verlies van KV Mechelen was voor thuisploeg Eupen het doel heel duidelijk: winnen en zo de rode lantaarn doorgeven. Daarvoor moest het wel voorbij Charleroi geraken, geen sinecure gezien de ranking in het klassement. De eerste grote doelkans was ook voor de bezoekers. Fall kon vrijstaand op doel koppen, doelman Van Crombrugge had een prima reflex in huis om een vroege achterstand te voorkomen. Eupen was meteen wakkergeschud en reageerde met een even grote mogelijkheid. Ocansey zette perfect voor tot bij Koné, maar die trapte van dichtbij onbegrijpelijk over doel.

Diezelfde Koné kreeg halfweg de eerste helft nog een nieuwe schietkans, ditmaal deed hij het wél goed, maar stond Penneteau in de weg. Bij de Carolo's liet vooral nieuwkomer Grange een prima indruk. Goede hoekschoppen en ook gevaarlijk op vrije trap. Nadat Fall nog een kans onbenut liet, was de grootste mogelijkheid nog voor Rezaei. Oog in oog met Van Crombrugge was het de doelman die het duel won en zo zijn netten droog wist te houden. Dat leverde ook iets op, want net voor de rust stond het zowaar nog 1-0. Koné, weer hij, zette gevaarlijk voor richting Ocansey, maar het was N'Ganga die het leer in eigen doel devieerde. Charleroi was de betere ploeg in de eerste helft, maar moest wel met een achterstand de rust in.

Ook na de rust vond Charleroi niet meteen de weg naar de netten. Fall kreeg een nieuwe kopkans, maar zag zijn poging op het dak van het doel belanden. Diezelfde Fall had wat later nog een schietkans, na goed afleggen van Rezaei, maar alweer zonder succes. Eupen hield stand en reageerde met een kopbal van Ocansey en afstandsschoten van Lazare en Raspentino. Het spelbeeld bleef wel hetzelfde: Charleroi domineerde, maar vond maar geen opening in de Eupense afweer. Het was integendeel opnieuw de thuisploeg dat gevaarlijk kwam opzetten op een hoekschop, waar Koné naast de bal kopte.

De troepen van Mazzu probeerden het nog met een waar slotoffensief, maar ook daar bleek scoren een moeilijke opgave. Van Crombrugge was alert op een lobbal van N'Ganga en een loeier van de ingevallen Lukebakio. Het was aftellen tot het eindsignaal, maar uiteindelijk hield Eupen wel stand tegen de tweede in het klassement en krijgt het terug wat ademruimte! De Panda's bleken sterker dan de Zebra's... KV Mechelen is dé verliezer onderin, want hierdoor zakt het naar de laatste plaats... 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net voor de rust viel het enige doelpunt! N'Ganga devieerde een voorzet tegen de eigen netten en dat kost Charleroi de nederlaag. Het kreeg wel nog kansen om het tij te keren, maar dat lukte niet meer.
de MAN
van de match
Bij Charleroi liet Grange een goede indruk, lijkt echt wel een aanwinst voor de Carolo's. De man van de match is echter zonder twijfel Van Crombrugge. De doelman speelde een prima wedstrijd, hield alles tegen en kon op geen foutje worden betrapt!
onze MENING
over de match
Charleroi was de betere in het spel, maar de kansen waren er voor de beide ploegen. Zowel Charleroi als Eupen kregen kansen bij de vleet om nog iets aan de score aan te passen, maar de efficiëntie was vandaag ver zoek. Eupen is duidelijk een ploeg die Charleroi niet ligt, want ook op Mambourg deden de Panda's het verre van slecht. De ploeg van Makélélé speelt geen slecht voetbal en ruikt toch terug de kans op het behoud... Charleroi moet morgen hopen op puntenverlies van Club Brugge, maar zal allicht al tevreden zijn met het gelijkspel in Anderlecht.