Club Brugge graait een punt mee uit Eupen. Het werd 2-2. Aan de rust stond het 2-0 na goals van Leye en Loties. Club Brugge rechtte de rug en dankte Dennis en Vormer, die een gelijkspel uit de brand sleepten.

Club Brugge trok als competitieleider naar hekkensluiter Eupen, maar van die waardeverhouding was in de eerste periode weinig te merken. De thuisploeg begon goed. Al in de eerste minuut kreeg Afif een vrije kopkans, maar hij mikte voorlangs. Even later was het wel raak. Ocansey lepelde de bal op het hoofd van Leye, die aan de tweede paal binnenkopte. 

Eupen bleef de betere ploeg en bleef ook kansen krijgen. Luis Garcia zwiepte de bal heerlijk strak voor doel. Loties kwam ingelopen en buffelde de 2-0 hoog in doel. Leko kon het niet meer aanzien en bracht Clasie in de plaats van Decarli. Ondertussen had Nakamba voor het eerste Brugse gevaar gezorgd, maar zijn schot ging een kleine twee meter naast. 

Even voorbij het half uur gooide De Bock de bal voor doel. Vormer kopte hem goed terug naar Vanaken die zijn kopbal gered zag worden door Van Crombrugge. Aan de overzijde ging Leye over het been van Nakamba. Scheidsrechter Visser legde de bal op de stip, maar werd gecorrigeerd door de videoref. De fout werd net buiten de zestien meter gemaakt. De vrije trap kwam via Leye bij Valiente die zijn poging van de lijn gekeerd zag worden. 2-0 was de oververdiende ruststand. 

Club Brugge kwam een pak beter uit de kleedkamer en liet de bal goed rondgaan op het zware veld. Wesley ging al snel zijn kans uit een scherpe hoek. Van Crombrugge kon in twee keer redding brengen. Even later borstelde Clasie de bal richting verste bovenhoek. Zijn poging scheerde de paal. Nog in het eerste kwartier kon ook de ingevallen Limbombe uithalen. Hij zag zijn schot een dikke meter naast schuiven. 

Eupen trok als maar verder en verder achteruit. Clasie vond Vormer, die de bal heerlijk voor doel gooide. Dennis kopte de aansluitingstreffer van dichtbij in doel. De Brugse druk bleef aanhouden. De bal viel op de rand van de zestien meter voor de voeten van Vanaken. Moederziel alleenstaand mikte hij de bal over doel. Een klaarkijkende Vanaken zette Dennis alleen voor doel. De aanvaller had teveel tijd nodig en weg was de mogelijkheid. 

Limbombe wilde het net als vorige week tegen Zulte Waregem beslissen. Ditmaal ging zijn schot naast. Vlak voor het verstrijken van de toegevoegde tijd plantte Loties zijn voet in het gezicht van Dennis. Scheidsrechter Visser raadpleegde de videoref en legde de bal op de stip. Vormer nam zijn verantwoordelijkheid in afwezigheid van Vossen en trapte de 2-2 droog in doel. Cools kreeg nog een kans, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door Blondelle. 2-2 was de eindstand. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net voor affluiten plantte Loties zijn voet in het aangezicht van Dennis. Scheidsrechter Visser bekeek aandachtig de beelden en legde de bal op de stip. Vormer deed wat hij moest doen en maakte er 2-2 van. 
de MAN
van de match
Vormer was andermaal het toonbeeld van de Brugse strijdkracht. Met een assist en een doelpunt sleepte hij een gelijkspel uit de brand. 
onze MENING
over de match
Voor de pauze was Club Brugge nergens en leek het wel of Eupen de nummer één uit de competitie was. Na de pauze draaiden de bezoekers de rollen om. Een gelijkspel lijkt een correcte waardeverhouding over 90 minuten voetbal.