Zulte Waregem mag drie punten bijschrijven. Het won met 0-1 bij AA Gent. Saponjic maakte al vroeg het enige doelpunt na een foutje achteraan bij Gent.

In een sfeervolle Ghelamco Arena liet Derijck zich al snel de bal ontfutselen. Gent kon prikken via Kubo die op Leali besloot. Aan de overzijde gingen Dussenne en Gigot klungelen. Saponjic was er als de kippen bij om Zulte Waregem al vroeg op voorsprong te schieten. De thuisploeg was even van slag na de vroege opdoffer.  


Zulte Waregem liet de bal aan Gent. Kubo vond Yaremchuk, wiens volley voorlangs ging. Het spel was niet altijd even zuiver en het Gentse publiek kon dat niet smaken. Hier en daar klonk er gefluit. Zulte Waregem probeerde er af en toe uit te komen. Kaya en De fauw konden afdrukken, maar hun pogingen gingen hoog over het doel van Kalinic. 

In het slotkwartier probeerde Gent het tempo op te voeren. Verder dan enkele hoekschoppen kwamen de troepen van Vanhaezebrouck echter niet. Zulte Waregem kon ook niet meer voor gevaar zorgen, waardoor het met een 0-1-voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begon met een matig tempo. Gent kon Zulte Waregem niet met zijn rug tegen de muur zetten. Verstraete had wel wat ruimte, maar hij ging te graag over het been van Heylen, wat hem geel opleverde. Even voor het uur vond Vanhaezebrouck het welletjes. Hij wisselde met Esiti, Andrijasevic en Verstraete maar liefst drie spelers. Dejaegere, Kalu en Machado namen hun plaats in. 

Op een hoekschop kon Yaremchuk vrij inkoppen, maar bij besloot zwak naast. Diezelfde Yaremchuk maakte zich even later sterk tegen Derijck. Zijn schot miste het nodige venijn om Leali te verontrusten. Even later probeerde Asare het uit de tweede lijn. Via een been van een verdediger viel de bal op het dak van het doel.

Gent probeerde het tempo op te voeren maar echte kansen bleven uit. Op vijf minuten van het einde nam Milicevic de bal op de slof. Leali moest alles uit de kast halen om redding te brengen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na nauwelijks drie minuten gaan Dussenne en Gigot aan het klungelen. Saponjic is goed gevolgd en schiet de bezoekers meteen op voorsprong. 
de MAN
van de match
Heylen speelde een prima wedstrijd achterin bij Zulte Waregem. Hij zorgde voor rust achteraan wanneer Gent het tempo probeerde op te voeren en voetbalde steeds goed uit. 
onze MENING
over de match
Zulte Waregem begon met een voorsprong aan de wedstrijd en trok zich nadien terug. Gent kreeg de bal maar voetbalde niet zuiver genoeg om het de bezoekers moeilijk te maken.