Oud-Heverlee Leuven is gestart met de afbraak van de staantribune tegenover de hoofdtribune. Bedoeling is om daar tegen juli volgend jaar een kopie van de hoofdtribune te bouwen met 3.500 zitplaatsen.

De capaciteit van het stadion zal hierdoor uitbreiden van 8.300 tot 10.000 toeschouwers. Dat heeft het OHL-bestuur woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persontmoeting.

"De bouw van de nieuwe tribune is een noodzaak vermits door de beperkingen die Binnenlandse Zaken oplegt aan het aantal supporters in de staantribune de capaciteit van het stadion vanaf het volgend seizoen onder de 8.000 zou zakken, wat onder de norm is voor een eersteklasseploeg. Tegelijk is dit de eerste fase van een volledige modernisering van het stadion. We willen op termijn ook de twee zijtribunes vervangen, zodat we een volledig dichtgemaakt stadion met een capaciteit van circa 12.500 plaatsen kunnen realiseren", aldus Paul Van Der Schueren, ceo van OHL.

De nieuwe tribune telt onder meer 3.500 zitplaatsen, een perstribune voor 100 journalisten, 10 business seats (skyboxen), 250 m& kantoorruimte, medische ruimten, kleedkamers en een spelershome. Na de bouw van deze tribune zullen in het stadion ook Europese wedstrijden kunnen afgewerkt worden. De tribune zal rookvrij zijn. In overleg met de supportersfederatie zal de club voor deze tribune een speciaal tariefaanbod hanteren voor grotere gezinnen. In samenwerking met hoofdsponsor Eneco gaat ook extra aandacht uit naar energievriendelijke investeringen.

De kostprijs van de nieuwe tribune bedraagt 5 miljoen euro. "Leuven geeft twee leningen voor een totaal bedrag van 4 miljoen euro. Het gaat vooreerst om renteloze lening van 2 miljoen euro, die enkel moet afbetaald worden in de jaren dat OHL in eerste klasse speelt. Pas als die lening afbetaald is, moet een achtergestelde lening van nog eens 2 miljoen terugbetaald worden. Daarnaast kunnen we ook rekenen op Vlaamse subsidies van 500.000 euro", aldus Van Der Schueren.

OHL-voorzitter Jimmy Houtput maakt zich sterk dat de club deze lening zal kunnen terugbetalen met de opbrengst van de verhuur van 70 à 80 procent van de business seats. "Al de andere inkomsten afkomstig van deze tribune, worden besteed aan het sportieve", aldus Houtput.