Het huwelijk tussen Anthony Vanden Borre en Anderlecht lijkt (voor de tweede keer) spaak te gaan lopen. Paars-wit is de grillen van de rechtsachter beu en stuurde hem naar de B-kern. Dat schrijft Het Nieuwwsblad.

Vanden Borre is dit seizoen hervallen in zijn vroegere nonchalance, zowel op als naast het veld. Anderlecht heeft het dan ook gehad met VDB en stuurt hem naar de B-kern. Bovendien liet de rechtsachter onlangs weten dat hij nog wil vertrekken en leeft hij daarnaar.

Ook op het veld loopt het al een tijd niet meer bij Vanden Borre. Bij zijn twee basisplaatsen tegen Waasland-Beveren en OHL was hij niet top. Met de transfervrije Gregoire Puel van Nice werd er ook al een vervanger genoemd in het Astridpark, al is niet iederen overtuigd van de Fransman.

Anderlecht vroeg ondertussen al zijn bevriende makelaars uit te kijken naar een club voor Vanden Borre. Zelf ruilde hij zijn makelaar Christophe Henrotay al in voor de Fransman Meissa N'Diaye. Die kan hem misschien in de Franse Ligue 1 stallen. VDB werd al ­gelinkt aan Fenerbahçe, Nice en West Ham, maar zolang dat niet concreet wordt, zit hij dus bij de B-kern.