Volgens Het Laatste Nieuws gaat Aleksandar Mitrovic een contract voor vijf jaar tekenen bij Newcastle. De Engelsen zouden een som betalen die in de buurt komt van de vraagprijs van Anderlecht: 17 à 18 miljoen euro.

HLN schrijft dat bronnen dicht bij het dossier verwachten dat de deal deze week nog rond geraakt. Herman Van Holsbeeck zou immers beseffen dat de Engelsen zowat de enigen waren die in de buurt wouden komen van de vraagprijs. Benfica, de club die de voorkeur van Mitrovic zelf wegdroeg, was financieel niet in staat om door te duwen. AS Roma nam dan weer een afwachtende houding aan en Porto kwam te laat.

Met het geld dat Mitrovic opbrengt kan Anderelcht nu ook aan versterking gaan denken. Trainer Besnik Hasi vroeg eerder al om een extra spits en met het vertrek van de Serviër is de nood alleen maar hoger.

De transfer van Renaud Emond (Waasland-Beveren) was al zo goed als rond. De vraag blijft alleen of hij ook meteen naar Anderlecht zal worden gehaald, of dat hij eerst bij een andere club gestald zal worden. Ook het dossier van Imoh Ezekiel kan nu in een stroomversnelling komen.