Club Brugge heeft zijn eerste wintertransfer te pakken. De West-Vlamingen versterken zich met Laurens De Bock. De verdediger genoot ook interesse van Anderlecht en een ploeg uit de Premier League.

Anderlecht en Club waren het concreetst en uiteindelijk trok blauw-zwart aan het langste eind. Even leek Anderlecht in poleposition te liggen, maar het kwam niet tot een akkoord. Lokeren hield het been stijf bij 3,5 miljoen euro. Anderlecht deed een poging om de prijs te drukken door Denis Odoi als pasmunt te gebruiken. Club legde wel de nodige 3,5 miljoen euro op tafel. Lokeren ging akkoord en enkele uren later tekende De Bock een contract tot 2017 bij de West-Vlamingen.

Met De Bock legt Club Brugge een nieuwe verdediger vast. De Bock speelde als linksachter bij Lokeren, maar is van opleiding een centrale verdediger. Omwille van de blessure van Jim Larsen is de kans dus ook groot dat hij samen met Ryan Donk het hart van de Brugse verdediging zal vormen.

Het huiswerk van de vicekampioen is nog niet gedaan. Club is nog op zoek naar een nieuwe doelman en ook een rechtsachter staat hoog op het verlanglijstje. Carl Hoefkens is bijna einde contract en Tom Högli komt amper tot spelen toe.