Thorgan Hazard was afgelopen weekend één van de uitblinkers bij Zulte Waregem. Hij loodste het team naar een kleine zege tegen OH Leuven. "We mogen op de top drie mikken", aldus de jongste Hazard.

Zijn broer mag dan wel schitteren in Londen, ook de jongste Hazard heeft veel potentieel. Thorgan Hazard maakte afgelopen weekend zijn debuut bij Zulte Waregem en toonde waarom Chelsea ook in hem gelooft. "Het liep vrij vlot. Het was de ideale wedstrijd om mijn maats en de Belgiche competitie te leren kennen", reageerde Hazard achteraf aan Het Nieuwsblad. "Ik wist vanop training al dat we een goede ploeg hebben. OHL speelde mee op ons niveau. Daardoor kwam er aan beide kanten geregeld genoeg ruimte vrij om acties op te zetten."

Dat OHL een moeilijk te kloppen ploeg is, weet nu ook Hazard. "Het is bijna een wonder dat het enige doelpunt pas kort voor tijd viel. Gelukkig was het er eentje voor ons, maar het had eigenlijk bijna net zo goed voor OHL kunnen zijn", gaf hij toe. "Toch vind ik onze overwinning verdiend. Ze brengt ons trouwens in een positie van waaruit we Anderlecht zaterdag zonder druk kunnen aanpakken."

Want dat wordt de eerste topper van het seizoen. In het klassement staat Essevee zelfs naast paars-wit, een onverhoopte positie. Hazard denkt echter dat het de plaats is van zijn team. "We mogen bij de eindafrekening op de top drie mikken", beweert hij. "Er zit niet alleen talent, maar ook karakter in dit team. ik wist dat bijna niemand in Leuven kan winnen. Wij deden dat wel."