Een dag nadat Dabor Veselinovic een persoonlijk akkoord bereikte met Anderlecht is er dinsdag ook een overeenkomst op clubniveau gesloten. Brussels-voorzitter Vermeersch laat zijn spits naar Anderlecht vertrekken.

Johan Vermeersch. (foto belga)
De laatste jaren leefden Vermeersch en Anderlecht op gespannen voet, maar dinsdag zijn alle plooien gladgestreken na een gesprek met Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck op het kantoor van Vermeersch in Ternat.

De drie zijn het eens geraakt over de transfer van Dabor Veselinovic. De 23-jarige topschutter van Brussels kan een contract voor 4,5 seizoenen tekenen en speelt dan vanaf Nieuwjaar in het Constant Vanden Stockstadion.

Het drie uur durende gesprek tussen Vermeersch, Vanden Stock en Van Holsbeeck ging niet enkel over Veselinovic. Er werd ook gesproken over een samenwerkingsakkoord tussen beide clubs. De kans bestaat dat de Argentijn Pier Barrios na de winterstop op huurbasis voor Brussels zal spelen en mogelijk volgen in de toekomst nog meer spelers.

WOENSDAGAVOND PERSCONFERENTIE

Woensdagavond om 18u45 geeft Anderlecht een persconferentie in het Constant Vanden Stockstadion om Veselinovic voor te stellen en mogelijk ook om de samenwerking met FC Brussels toe te lichten.