zondag 01.03.2020 20:00 #CERGNT
Einde
(1-0)
Gele kaart
97'

EINDE
De extra tijd zit erop! Cercle Brugge wint met 1-0 van AA Gent, en lijkt zo goed als gered. Feest in Brugge dus, zowel bij het groene als het blauwe gedeelte...

Gele kaart
90'

Grote kans voor Gent! Plastun kopt een vrije trap centimeters naast de kooi van Moser. Zo dicht zijn ze er al een tijdje niet meer bij geweest.

89'

We krijgen er zodadelijk vijf minuten extra tijd bij! De Cercle-aanhang is duidelijk niet tevreden met deze berichtgeving...

85'

Opnieuw een heet standje in het strafschopgebied van Cercle. De Buffalo's zijn er echter met zoveel dat ze de bal op mekaar trappen. De klok tikt verder in het voordeel van de Bruggelingen. Al komt er straks allicht nog een pak extra tijd bij, na de twee VAR-interventies.

In
81'

Cercle doet er echt alles aan om de zege thuis te houden. Chatziisaias gooit er zelfs zijn hoofd voor en in de herneming trapt Kvilitaia het leer in de bovenste ring van het Jan Breydelstadion.

77'

Niangbo kan meteen op doel koppen na een vrije trap, maar opnieuw zit Moser goed in de hoek. De Duitser speelt vandaag een onberispelijke wedstrijd in het Cercle-doel!

Gele kaart
In
In
74'

Het spel ligt even stil na een blessure van Somers. Tijd voor Gent om ook twee wissels door te voeren, want Depoitre en Owusu worden naar de kant gehaald. Dejaegere en Niangbo moeten het tij keren in het slotkwartier.

68'

De Belder maakt de 2-0, maar opnieuw komt de VAR tussenbeide. Het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel. Geen geruststellende tweede treffer voor Cercle dus.

64'

Ook Storck schudt zijn team door elkaar en doet maar liefst twee wissels tegelijk. Somers en Donsah komen in de ploeg, voor Hotic en Hoggas. Zij moeten nog een goed half uur helpen om de overwinning thuis te houden.

In
In
60'

Tijd voor een eerste wissel bij Gent! Thorup haalt Chakvetadze naar de kant, zijn landgenoot Kvilitaia komt hem vervangen in het laatste half uur.

In
59'

Opnieuw Gent! Depoitre wordt op doel gestuurd, maar is te traag, waardoor hij kan worden ingehaald. In de herneming valt de bal voor de voeten van Chakvetadze, maar die trapt in de handen van Moser.

57'

Het was al even geleden, maar dan toch nog eens een doelpoging van de thuisploeg. De Belder kruist zijn schot, maar ziet zijn poging voorlangs hobbelen. Kaminski had het ook goed doorzien trouwens.

53'

De druk zit er toch wel op voor Gent. Ze zetten de ene aanval na de andere op, maar voorlopig houdt Cercle Brugge stand. De vraag is: hoe lang zal het nog duren op deze manier?

48'

Meteen consternatie in Jan Breydel! Gent scoort meteen via Ngadeu, maar de VAR en scheidsrechter Ngadeu keuren het doelpunt af. Geen snelle gelijkmaker na de pauze dus voor Gent!

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Gaat Gent er toch nog over na de pauze, of houdt Cercle stand?

45'

RUST
We gaan rusten bij een 1-0 voorsprong voor Cercle Brugge. Die stand stond al na 25 seconden op het scorebord. Gent drukte wel door voor de gelijkmaker, maar die kwam er (nog?) niet.

42'

Het blijft warm voor de Cercle-goal. Chakvetadze zet de bal, via het lichaam van Moser, voor doel. Daar staat Depoitre, maar Coulibaly is eerst bij de bal en kan het leer nog in hoekschop verwerken. Gent verdient toch wel een doelpunt.

38'

Doelman Moser krijgt de jongste minuten toch veel doelpogingen te verwerken. Chakvetadze trapt hard op doel, maar de goalie houdt voorlopig zijn netten droog. Cercle moet toch gaan opletten.

34'

Gent raakt moeilijk door de Brugse afweer en probeert het nog eens vanop afstand. Bezus heeft een goed schot in huis en probeert het met een stuiter, maar opnieuw zit Moser er goed tussen. Nog tien minuten tot de rust!

28'

Opnieuw bijna de gelijkmaker voor Gent! David kan op doel afgaan, maar Chatziisaias heeft nog een geweldige last-minute tackle in huis om hem het scoren te beletten. Na raadpleging van de VAR wordt ook beslist dat de tackle gewoon op de bal was. Prima verdedigende interventie daar!

24'

Een eerste schot op doel vanwege Jonathan David. Hij neemt het leer eerst aan en trapt in de draai, zoals een echte spits, meteen richting de kooi van Moser. Die kan het leer zonder te veel problemen klemmen. Toch weer een waarschuwing van de bezoekers.

20'

Even een gevaarlijke tegenaanval van Gent via David en Depoitre. Uiteindelijk is het Depoitre die zelf op doel moet afstormen, maar hij liet de bal gewoon liggen. Daar was meer mee te doen voor de aanvaller!

18'

Opnieuw Gent! Na een aanval via Chakvetadze wordt uiteindelijk Kums aangespeeld in de zestien. Die probeert het met een soort voorzet-schot, maar Moser laat zich opnieuw niet vangen.

16'

Ei zo na de gelijkmaker voor Gent! Mohammadi haalt vanop afstand stevig uit, maar ziet zijn pegel sterven op de lat. Wat een knal van de Gentse linksachter!

12'

De aanvallen van Cercle Brugge blijven ook gevaarlijk. De Belder viseert de korte hoek, maar Kaminski laat zich niet ringeloren. De 'Vereniging' heeft bloed geroken...

8'

Opnieuw een goede aanval van de Buffalo's. Ditmaal is het Bezus die wordt aangespeeld in de zestien. Hij draait zich goed vrij en kan dan nog voorzetten, maar Moser kan makkelijk klemmen.

4'

Gent lijkt even van de kaart na de vroege opdoffer, maar trekt nu toch ten aanval. Depoitre probeert het van net buiten de zestien, maar zijn poging kan worden afgeblokt!

Doelpunt
1'

DOELPUNT
Wat een begin van de wedstrijd! De Gentse verdediging krijgt de bal niet weg voor eigen doel, en na een rommelige fase is het uiteindelijk Hoggas die de bal tegen de netten werkt: 1-0!

1'

AFTRAP
Cercle Brugge en KAA Gent zijn er aan begonnen! Gaat Cercle verder op zijn elan en weet het ook ploeg in vorm AA Gent te kloppen?

Wedstrijdstatistieken

CER
GNT
4
Hoekschoppen
5
2
Schoten op doel
9
3
Schoten naast doel
5

Huidige vorm

CER
GNT
+
+
+
+
+
-
x
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

CER
GNT
6
Doelpunten
15
0
Tweede gele kaarten
0
24
Gele kaarten
20
3
Gewonnen wedstrijden
4
2
Verloren wedstrijden
0
0
Rode kaarten
0
5
Doelpunten tegen
5
0
Gelijke spelen
1
5
Wedstrijden
5

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
5

7

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
5
Verloren
0

Recente ontmoetingen

zondag 01.09.2019 20:00
GNT
3 - 2
CER
vrijdag 21.12.2018 20:30
GNT
4 - 1
CER
zondag 02.09.2018 18:00
CER
0 - 3
GNT
zaterdag 22.11.2014 20:00
GNT
4 - 0
CER
zaterdag 26.07.2014 20:00
CER
0 - 0
GNT
zaterdag 08.03.2014 20:00
CER
1 - 4
GNT
vrijdag 25.10.2013 20:30
GNT
1 - 1
CER