vrijdag 09.08.2019 20:30 #ANDKVM
Einde
(0-0)
94'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Anderlecht vergeet het af te maken en wint opnieuw niet tegen een erg verdienstelijk KV Mechelen. Malinwa pakt 7 op 9!

93'

Anderlecht krijgt nog dé kans op de 1-0! Kompany knikt een hoekschop zowaar naast. Dat hebben we hem toch ook al beter zien doen.

90'

We krijgen er nog vier minuten bij! Dat is lang voor KV Mechelen. Valt er nog iets te beleven in de slotminuten?

89'

Verschaeren trapt ditmaal wél op doel. Opnieuw is daar Bouzian die er goed tussenzit. Prangende slotfase hier!

87'

Verschaeren kapt zich knap vrij in de zestien, en krijgt dé kans om op doel te besluiten, maar hij vergeet te trappen en legt nog eens breed. Hier had de youngster toch meer mee kunnen doen.

Gele kaart
85'

De tijd begint nu toch wat te dringen voor Anderlecht. Het speelt echt niet slecht, maar weinig efficiënt.

In
82'

Meteen ook de laatste actie van Vlap, want hij wordt naar de kant gehaald voor Verschaeren. Kan hij nog toveren in de laatste tien minuten?

81'

Opnieuw gevaar van de thuisploeg! Kompany bedient Vlap, die in een gunstige positie staat voor doel. Hij neemt goed aan en trapt vervolgens op het dak het doel. Krijgen we nog een slotoffensief van de Brusselaars?

79'

Ei zo na de 1-0! Thelin legt goed af voor Zulj, die de bal knap in de volley neemt en op doel trapt. Bouzian is geklopt, maar ziet de poging centimeters naast gaan. Dat scheelde geen haar!

Gele kaart
75'

Het spelbeeld is nu al de hele wedstrijd hetzelfde. Anderlecht heeft balbezit en tikt het leer bij momenten goed rond. Alleen is er misschien iets teveel "tikki-takka" zonder dat daar doelgerichtheid bij zit. Mede daardoor moet Mechelen, buiten alles belopen, niet al te veel doen om overeind te blijven.

70'

De Mechelse aanhang begint toch wat te geloven in puntengewin. Vlap brengt de bal voor doel... Thelin kan er net niet bij en Sardella trapt het leer over en naast.

66'

Anderlecht raakt moeilijk door de Mechelse afweer en dus probeert Zulj het maar eens met een afstandsschot. Bouzian heeft er weinig problemen mee en heeft zich nog niet vaak moeten onderscheiden.

62'

Nog een half uur op de klok. Mechelen speelt een 4-4-1, dus achterin blijft het nog steeds goed gesloten. Voorin staat De Camargo daardoor wel op een eiland en krijgen we hem bijzonder weinig te zien.

In
In
59'

Dubbele wissel bij Anderlecht! Gerkens en Doku worden naar de kant gehaald. In hun plaats komen Adzic en, zowaar, Thelin. Kan de heropgeviste Zweed het verschil maken voor de Brusselaars?

In
56'

Vrancken haalt Togui naar de kant en brengt De Camargo in de ploeg. Die zal de bal allicht wat beter kunnen bijhouden voorin. Als die daar al eens komt natuurlijk...

51'

Anderlecht heeft nog steeds doorlopend balbezit, maar de storm, die we ook te zien kregen bij de openingsfase van de eerste helft, blijft nu voorlopig nog uit. Paarswit heeft uiteraard nog tijd genoeg om de juiste opening te vinden, maar Mechelen houdt makkelijk stand op dit moment.

In
Rode kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Hoe lang houdt Malinwa dit nog vol met zijn tienen?

45'

RUST
Meteen ook het laatste wapenfeit. Anderlecht speelde een sterke eerste helft, maar scoorde nog niet. KV Mechelen hield stand, maar moet dan straks ook nog proberen met een mannetje minder.

45'

In de slotfase van de eerste helft moet KV Mechelen met zijn tienen verder! Thoelen haalt de doorgebroken Amuzu neer net buiten de zestien, en hij krijgt terecht de rode kaart onder de neus. Vrancken haalt Vanzeir naar de kant, invallersdoelman Bouzian komt in de ploeg. De daaropvolgende vrije trap wordt door Vlap over getrapt.

45'

Net voor de rust toch eens een poging op doel van de bezoekers. Een voorzet vanop links wordt gedevieerd door Togui, maar het leer verdwijnt over doel.

42'

Anderlecht wist al een paar hoekschoppen te versieren en vaak zit Kompany er wel met zijn hoofd tussen. Toch heeft de Anderlecht speler/coach het leer nog niet echt naar doel kunnen richten. We lijken te gaan rusten met een brilscore.

In
38'

Van Cleemput kan dan toch niet meer verder bij KV Mechelen. Hij wordt vervangen door de 17-jarige Vranckx. Benieuwd wat hij vanavond kan laten zien.

34'

Nog tien minuten tot de rust! Ziet Anderlecht zijn denderende start nog beloond worden of houden de bezoekers stand?

31'

Van Cleemput bleef even op de mat zitten en leek de wedstrijd te moeten staken. Hij komt er uiteindelijk toch terug op. De partij is wat potiger geworden intussen, maar Visser houdt de kaarten op zak.

27'

In deze periode van de wedstrijd bevindt het spel zich vooral op het middenveld. In de zones van de waarheid blijft het nu toch al een poosje stil. Anderlecht heeft wel constant balbezit, maar zonder echt gevaarlijk te zijn.

21'

We zitten halverwege de eerste helft. Anderlecht heeft opnieuw nog niet kunnen scoren, maar het brengt wel aardig voetbal op de mat met redelijk wat gevaarlijke aanvallen. In de zone van de waarheid loopt het meestal nog net mis.

16'

De grote storm vanuit de openingsfase is even gaan liggen. Vlap probeert het nu eens met een goed schot vanop afstand. Thoelen heeft een prima redding in huis en laat zich niet ringeloren.

10'

Een eerste keer KV Mechelen! Storm heeft een goede actie in huis op de linkerflank en ziet dan Togui aan de tweede paal. Die kan er net niet bij. Het levert wel nog een hoekschop op, maar veel gevaar brengt dat niet mee.

8'

Doku brengt KV Mechelen hard in de problemen. Opnieuw komt de dribbel en het gevaar van hem, Van Cleemput kan nog net wegwerken voor doel. Het is even pompen of verzuipen voor de bezoekers.

6'

De thuisploeg start sterk en KV Mechelen heeft het moeilijk met het tempo. Het gevaar komt al een paar keer langs de rechterflank, maar de voorzetten kunnen voorlopig nog niet worden gedevieerd in doel.

4'

Die hoekschop levert bijna een doelpunt op! Vlap schildert het leer op het hoofd van Sandler. Die kopt maar net naast en aan de tweede paal kan ook Kompany er net niet bij. Daar komt Malinwa meteen goed weg!

3'

De eerste hoekschop is voor Anderlecht. Doordat Swinkels even op de grond zit, gaat Doku zijn kans. Zijn poging kan nog net worden afgeblokt in hoekschop.

1'

AFTRAP
Anderlecht en KV Mechelen trappen speeldag 3 op gang. Pakken de Brusselaars hun eerste zege van het nieuwe seizoen? Of behoudt Malinwa zijn maximum?

0'

SELECTIE KV MECHELEN
Thoelen, Bijker, Swinkels, Peyre, Van Cleemput, Storm, Schoofs, Corryn, Kaya, Togui, Vanzeir, Bouzian, Valkenaers, Bateau, Boni, Van Hoorenbeeck, Vranckx, El Messaouidi, Bossiers, De Camargo. Geblesseerd: Engvall, Van Damme.

0'

SELECTIE ANDERELCHT
Van Crombrugge, Sardella, Sandler, Kompany, Dewaele, Nasri, Zulj, Vlap, Doku, Gerkens, Verschaeren, Roef, Kayembe, Kana, El Hadj, Amuzu, Adzic, Saelemaekers. Geblesseerd: Bakkali, Dimata, El Kababri, Lokonga, Lutonda, Najar, Roofe, Thelin.

Wedstrijdstatistieken

AND
KVM
72
Balbezit
28
8
Hoekschoppen
1
1
Reddingen
4
9
Fouten
11
4
Schoten op doel
1
5
Schoten naast doel
1

Huidige vorm

AND
KVM
x
+
x
+
x
+
-
x
-
-

Laatste 10 wedstrijden

AND
KVM
4
Doelpunten
10
0
Tweede gele kaarten
0
18
Gele kaarten
20
0
Gewonnen wedstrijden
3
3
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
6
Doelpunten tegen
5
2
Gelijke spelen
1
5
Wedstrijden
5

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
2

10

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
2
Verloren
3

Recente ontmoetingen

zondag 04.02.2018 14:30
AND
2 - 2
KVM
vrijdag 13.10.2017 20:30
KVM
3 - 4
AND
zaterdag 04.03.2017 20:00
KVM
3 - 2
AND
woensdag 26.10.2016 20:30
AND
2 - 0
KVM
vrijdag 05.02.2016 20:30
KVM
2 - 2
AND
zondag 04.10.2015 20:00
AND
1 - 1
KVM
zondag 15.02.2015 14:30
AND
1 - 1
KVM
zaterdag 18.10.2014 18:00
KVM
1 - 1
AND
zondag 19.01.2014 14:30
KVM
2 - 1
AND
zaterdag 14.09.2013 18:00
AND
5 - 0
KVM