zaterdag 29.09.2012 20:00
Einde
90'

EINDE
De match leek op een brilscore af te stevenen tot de onvermijdelijke Jérémy Perbet toch kon scoren.

Doelpunt
89'

DOELPUNT
Een hele match was hij onzichtbaar, maar toch scoort Jeremy Perbet zijn goaltje. Op voorzet van Dylan De Belder maakt hij na mistasten van Mikulic simpel de 1-0.

88'

Galesic en Brillant geven domweg een hoekschop cadeau aan Bergen. Timmermans kopt gevaarlijk voorlangs.

86'

Jeugdproduct Dylan De Belder komt Aloys Nong vervangen.

Tweede gele kaart
83'

RODE KAART
Le Postollec haakt Losada en Pots trekt een gele kaart. Nochtans was de overtreding niet zo zwaar en dus erg zuur dat Le Postollec met z'n tweede geel van het veld moet.

81'

Opnieuw Ojo die zich doorzet in de zestien, maar hij kan niet afwerken.

79'

Perbet zet goed voor vanop links. Stijnen bokst weg.

77'

Van Imschoot komt Lepicier vervangen.

72'

Zola ontdoet zich van De Decker en besluit te trappen. Stijnen pakt niet zonder moeite.

Rode kaart
68'

Losada 'poort' Van Gijseghem en zet scherp voor doel. Berthelin kan echter klemmen.

67'

Jarju kopt naast op een hoekschop van Zola.

Rode kaart
62'

Mikulic neemt een vrije trap van Losada fraai op de slof en heeft pech dat Berthelin een goede save in huis heeft. Beerschot heeft het evenwicht goed hersteld en is nu de meest dreigende ploeg.

60'

Berthelin redt de meubelen met de voet op een inzenden van Ojo.

59'

Zola komt Matthys vervangen.

57'

Tim Matthys ligt geveld en lijkt gewisseld te moeten worden door een knieblessure. Zola maakt zich op om in te vallen.

56'

Ojo zet goed voor, Mununga kopt iets te hoog.

54'

Tot driemaal toe brengt Stijn Stijnen redding. Twee keer op een goede poging van Aloys Nong en in dezelfde actie houdt hij ook Matthys nog van een doelpunt. Beerschot ontsnapt aan de achterstand.

50'

Dankzij een ingestudeerd nummertje na een vrije trap kan Mununga vrij voorzetten. De bal komt echter niet tot bij een ploegmaat, maar Ojo pikt het leer op. Zijn voorzet mist de goede richting. Beerschot heeft op vijf minuten in de tweede helft al meer laten zien dan in de hele eerste helft!

48'

Ojo probeert het na een fraaie één-twee met Coulibaly met een puntertje. De Beerschot-middenvelder kan echter onvoldoende kracht achter zijn poging steken om Berthelin in verlegenheid te brengen.

47'

Beerschot is met andere intenties uit de kleedkamer gekomen en kampeert nu rond de zestien van Bergen. Voorlopig komt de laatste pass niet aan.

46'

Koster verving tijdens de rust Dor Malul door Goran Galesic. De Bosniër zal voor meer aanvallende impulsen moeten zorgen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn weer vertrokken!

45'

RUST
We gaan rusten met een brilscore en dat is vooral jammer voor de thuisploeg, die de betere kansen had. Beerschot geeft voorlopig niet thuis.

42'

Opnieuw een erg gevaarlijke terugspeelbal van Brillant op Stijnen, die ternauwernood kan wegtrappen.

41'

Een diepe bal op Mununga, maar Berthelin is tijdig uit z'n doel om de bal op te rapen.

34'

Stijnen moet plat op een kopbal van Jarju. De voorzet vanop rechts kwam van Perbet. Op basis van de kansen verdient Bergen wel een doelpunt.

31'

Opnieuw gaat Aloys Nong aan het dollen met Stefano Marzo, maar dit keer komt Brillant redding brengen.

30'

Brillant gaat neer na een contact met Nong, maar ref Pots ziet er geen graten in. Brillant hinkt weer naar zijn positie.

24'

De beste kans van de match is voor Bergen wanneer Nong Marzo vlot in de wind zet en voorzet tot bij de volledig vrijstaande Jarju. Die schiet in, maar ziet tot zijn ontzetting de bal op de lat uiteenspatten.

18'

Corner voor Bergen en Sapina kopt naar doel. Malul kan er zijn hoofd nog tegen zetten en zo een doelpunt verijdelen.

Rode kaart
15'

Heerlijke versnelling van Hernan Losada die vier thuisspelers in de wind zet en op snelheid naar doel gaat. Le Postollec trekt aan de noodrem en dat komt hem op een gele kaart te staan. Losada schiet de vrije trap laag langs de muur, maar Berthelin laat zich niet op een foutje betrappen.

13'

Mununga loodst Coulibaly door de buitenspelval, maar de voorzet van de Senegalees op de aanstormende Losada komt niet aan.

10'

Brillant speelt terug op Stijnen, maar bijna is Nong eerder op de bal dan de ex-Rode Duivel. Beerschot speelt met vuur.

8'

Een vrije trap van Matthys wordt weggewerkt, maar komt bij Timmermans. Die haalt uit en ziet zijn schot in hoekschop afwijken. Doelman Stijnen stond aan de grond genageld en haalde opgelucht adem toen de bal net langs de verste paal buiten hobbelde.

Rode kaart
5'

Beerschot lijdt gevaarlijk balverlies en Nong is met het leer aan de haal. Brillant haalt hem neer net buiten de zestien en krijgt geel. Matthys ziet zijn vrije trap afgeblokt door de muur.

3'

Ojo neemt de centrale rol van de geblesseerde Stijn Wuytens over. Hernan Losada - de draaischijf van Beerschot - opereert vooralsnog vanaf de flanken.

1'

AFTRAP
Bergen neemt de aftrap.

0'

VOORAF
Nicaise is geschorst, Felix geblesseerd. Voor het overige kan Scifo rekenen op zijn sterkste ploeg. Dé verrassing is de terugkeer van goalgetter Jeremy Perbet in de ploeg. Berthelin staat onder de lat en krijgt de voorkeur op Werner.

De gebroeders Wuytens zijn geblesseerd en daardoor zit Koster met een probleem. Malul komt door de afwezigheid van Stijn in de ploeg. Ook achteraan geen Ozturk, die geschorst is. Stijnen neemt zijn plaats onder de lat weer in.

Bergen (coach: Enzo Scifo) Invallers: Werner, Saussez, Zola, Van Imschoot, Angeli, Biatour, De Belder

Beerschot AC (coach: Adrie Koster) Invallers: Van Langendonck, Bravo, François, Zukov, Wamberto, Galesic, Veselinovic

Stadion: Stade Charles Tondreau
Scheidsrechter: Tim Pots

Head to Head