90'

EINDE
Hoewel Lierse zich vlak voor de rust terug in de wedstrijd wist te knokken, konden de Pallieters daar na de pauze geen vervolg aan breien. Met nog twee doelpunten van uitblinker Habib Habibou en dirigent Franck Berrier stelde Zulte-Waregem de zege veilig. 1-4 is het harde verdict voor een enthousiast Lierse, dat enkele maten te klein bleek voor Essevee.

90'

Francky Dury geeft de twee uitblinkers van de wedstrijd een applauswissel. Hernan Hinostroza en Olafur Skulason komen nog even meespelen.

Rode kaart
89'

Dolly Menga revancheert zich bij Franck Berrier en pakt een terechte gele kaart.

84'

Lierse krijgt een vrije trap aan de rand van de zestien na een fout op Soufiane Bidaoui. Hussain Yaser trapt de bal een eind naast.

82'

Jonathan Delaplace schiet van ver. Zijn hobbelend schot vormt geen bedreiging voor Matz Sels.

81'

Zulte Waregem dwingt een hoekschop af. Lierse lijkt niet meer bij machte om de situatie nog om te keren.

79'

Dolly Menga schiet naar de korte hoek maar de bal gaat een eindje naast. Een voorzet was een betere optie geweest.

Doelpunt
75'

DOELPUNT
Habib Habibou scoort zijn derde van de avond. Franck Berrier speelde eerst slim Thorgan Hazard vrij en die zette de Fransman alleen voor doel.

70'

Bij Lierse wordt spits Mohamed Elgabas vervangen door de jonge Belgische belofteninternational Jason Adesanya.

Doelpunt
68'

DOELPUNT
Habib Habibou maakt zich goed vrij op de rechterflank. Hij schildert de bal perfect op het hoofd van Franck Berrier, die de 1-3 kan binnenkoppen.

65'

Opschudding op het Lisp. Cofie Bekoe wordt neergeduwd aan de rand van de zestien, maar ref Colemonts geeft geen krimp en laat het spel doorgaan. Aan de overkant schiet Thorgan Hazard vanuit een scherpe hoek op doel. Matz Sels redt met de voet.

59'

Soufiane Bidaoui schiet van op de rand van het strafschopgebied. De bal gaat ver naast het doel van Sammy Bossut. Lierse gaat nu nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

58'

Soufiane Bidaoui trekt de zestien binnen maar er werd al gevlagd voor buitenspel.

Rode kaart
56'

Jimmy De Jonghe komt te laat bij Miguel Dachelet en pakt een geel karton.

53'

Franck Berrier zet Benjamin Lambot in de wind en schiet laag naar doel. De bal schuift een metertje naast de linkerpaal.

Rode kaart
49'

In zijn enthousiaste aanvalsdrift begaat Miguel Dachelet een fout op Franck Berrier. Ref Colemonts trekt de vierde gele kaart van de wedstrijd.

46'

Zulte Waregem wisselde niet tijdens de rust. Bij Lierse komt Cofie Bekoe Thomas Wils vervangen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Kan Lierse voor eigen volk de situatie nog omkeren?

45'

RUST
Lierse trok aanvankelijk in de aanval en versierde een aantal halve kansen. Halverwege de eerste periode schoot spits Habib Habibou Zulte Waregem van ver op voorsprong. Enkele minuten later zette de Fransman Essevee op 0-2. Lierse reageerde door in de aanval te trekken en vijf minuten voor de pauze lukte Mohamed Elgabas de aansluitingstreffer.

45'

Mohamed Elgabas draait zich goed vrij en zoekt de rechterhoek. Bossut gaat goed plat en redt het schot.

45'

Er wordt één minuut extra tijd aangekondigd.

43'

Sammy Bossut kan een slappe kopbal van Soufiane Bidaoui makkelijk plukken. Lierse probeert nog voor de rust op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Rode kaart
Doelpunt
40'

DOELPUNT
Na een mooie loopactie en voorzet van Miguel Dachelet zorgt de infiltrerende Soufiane Bidaoui voor de aansluitingstreffer.

39'

Habib Habibou wordt diepgestuurd maar zonder gevaar. Lierse-doelman Matz Sels komt vol risico uit doel maar is eerst bij de bal.

35'

Lierse-spits Dolly Menga haalt uit van ver. Sammy Bossut redt zonder al te veel moeite.

31'

Miguel Dachelet zet voor maar de bal waait achter het doel van Sammy Bossut.

29'

Franck Berrier probeert Thorgan Hazard in het straatje te sturen maar de Lierse-verdediging weet op te ruimen.

Rode kaart
28'

Mohamed Elgabas krijgt een gele kaart voor een tackle op Steve Colpaert.

25'

Thorgan Hazard haalt de achterlijn maar slaagt er niet in Jens Naessens te bereiken.

Doelpunt
22'

DOELPUNT
De Essevee-supporters kunnen een tweede keer juichen. Het is alweer Habib Habibou die van dichtbij binnenkopt.

Doelpunt
18'

DOELPUNT
Habib Habibou haalt uit van buiten de zestien. De bal verdwijnt staalhard achter Matz Sels in doel.

17'

Grote kans voor Lierse. Soufiane Bidaoui komt alleen voor Sammy Bossut maar de Essevee-goalie slaat de bal uit zijn doelvlak.

14'

Dolly Menga begaat een trekfout op Thorgan Hazard. De jongere broer van Eden begint zich in zijn sas te voelen op de linkerflank.

10'

Een kopbal van Junior Malanda wordt door Lierse-doelman Matz Sels uit doel geranseld. Zulte Waregem steekt een eerste keer de neus aan het venster.

Rode kaart
9'

Na een blunder van André Ayew breekt Thorgan Hazard door. Thomas Wils haalt de aanvaller neer en pakt zo de eerste gele kaart van de wedstrijd.

8'

De thuisploeg dwingt een eerste hoekschop af. De corner wordt weggekopt maar in de rebound kan André Ayew van ver schieten. Het strakke schot gaat een eindje naast.

6'

Een voorzet van André Ayew waait achter. Voorlopig zorgt Lierse voor de meeste druk naar voren.

3'

André Ayew versiert een vrije trap aan de rand van de zestien. Het wordt echter niet gevaarlijk. Dolly Menga trapt naast de bal.

2'

Franck Berrier probeert Habib Habibou weg te sturen maar die loopt buitenspel.

1'

AFTRAP
Ref Laurent Colemonts heeft de wedstrijd op gang gefloten.

0'

VOORAF
Lierse heeft voor eigen publiek iets recht te zetten vanavond. Woensdag liet de ploeg van coach Chris Janssens zich uit de Beker van België wippen door tweedeklasser Westerlo. Zulte Waregem wist wel door te stoten in de Cup. Een nipte 1-0 zege tegen derdeklasser Koksijde volstond voor een plaats in de 1/8ste finales.

0'

VOORAF
Zulte Waregem bleef op speeldag acht thuis met lege handen achter tegen Anderlecht. De mannen van trainer Francky Dury staan desalniettemin nog steeds op de zesde plaats in de rangschikking en trekken vol vertouwen naar het Lisp. Lierse wordt echter geen makkelijke tegenstander. De Pallieters speelden in zes van de eerste acht competitiewedstrijden gelijk. In Lier hebben ze op dit moment ook de minst gepasseerde verdediging van het land.

0'

VOORAF
Bij Lierse liggen heel wat spelers in de lappenmand. Daardoor moet trainer Chris Janssens zijn ploeg op sommige plaatsen wijzigen. Heymans komt zo in de ploeg.

Bij Zulte Waregem zijn Vandenbroeck, Serwy, Leye en Godeau er niet bij vanwege blessures. Perdichizzi krijgt daardoor zijn kans in de defensie.

Lierse (coach: Chris Janssens) Invallers: Diakité, Heymans, Hairemans, Bekoe, Claes, Adesanya

Zulte Waregem (coach: Francky Dury) Invallers: Bruzzese, Trajkovski, Hinostroza, Skulason, Verboom, Vandenbroucke, Lendric, Perdichizzi

Stadion: Herman Vanderpoortenstadion
Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Head to Head