Sport.be

Basketbal

Durant benadert perfectie, Booker mist afspraak met geschiedenis niet

28.03.2019 | Quinten Lafort

Belga

Kevin Durant heeft afgelopen nacht een haast perfect rapport afgeleverd in de match tussen de Golden State Warriors en de Memphis Grizzlies. De 30-jarige basketspeler scoorde maar liefst 92% van zijn shots. Devin Booker van de Phoenix Suns liet zich ook opmerken door als eerste 22-jarige ooit in twee opeenvolgende matchen meer dan 50 punten te scoren.

De NBA-wedstrijden op woensdagavond hebben voor de nodige animo gezorgd. Voor Kevin Durant was er opnieuw een hoofdrol weggelegd in de winst tegen de Memphis Grizzlies. Durant, de winger van de Golden State Warriors, kreeg 28 punten achter zijn naam. Met 92% gelukte shots kon hij na afloop van de match een bijna perfect rapport afleveren. Durant was ook goed voor negen rebounds.

Zijn coach bij Golden State, Steve Kerr, was niet verbaasd door de indrukwekkende prestatie van Durant. "Basket lijkt gewoonweg gemakkelijk als Kevin op het veld staat. Ik geloof niet dat er iemand van zijn gestalte ooit al zo vaardig voor de dag kwam", vertelde Kerr, een ex-ploegmaat van de legendarische Michael Jordan. Ook Stephen Curry deed met 28 punten zijn duit in het zakje voor Golden State. Het team zou het met 118-103 halen van Memphis, dankzij een sterk tweede en vierde kwart.

Bij Oklahoma City Thunder was het opnieuw Paul George die het goede weer maakte. George zou maar liefst 31 punten scoren tegen zijn ex-ploegmaats van de Indiana Pacers. Nieuw-Zeelander Steve Adams legde 25 punten in het mandje. Russel Westbrook was voor Oklahoma goed voor zijn 29ste "triple double", aangezien hij 17 punten, 12 assists en 11 rebounds achter zijn naam kreeg. De winst van Oklahoma City was broodnodig, aangezien ze in de afgelopen zes matchen vijf keer verloren. Hun deelname aan de play-offs lijkt echter quasi zeker.

Een gelijkaardig verhaal voor Utah Jazz, dat te sterk was voor de LA Lakers. De Lakers moesten het zonder Lebron James stellen en gingen met 115-100 de boot in. Utah is wél op weg naar de play-offs in tegenstelling tot de club van James.

De strafste stoot kwam echter op de naam van Devin Booker te staan. De shooting guard van de Phoenix Suns verbaasde opnieuw met 50 punten én dat twee dagen na zijn grandioze 59 punten tegen Utah. Zijn 50 punten tegen de Washington Wizards brachten de Phoenix Suns echter niet naar de overwinning, aangezien Washington het haalde met 124-121. Booker kan zich wel de jongste speler ooit noemen die in twee opeenvolgende matchen meer dan 50 punten weet te scoren, op zijn 22ste. Een andere statistiek is vooral voor het team van Booker pijnlijk, aangezien hij als eerste speler ooit drie matchen verliest waarin hij zelf meer dan 50 punten maakt.

De Portland Trail Blazers gunden de Chicaco Bulls geen zege. Portland won de match op het veld van Chicago met 98-118. Seth Curry, de jongere broer van Stephen, was met 20 punten de man van de match voor Portland.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer