Sport.be

Atletiek

AG Memorial Van Damme met gesloten deuren

28.07.2020 | Erik Duchateau

Belga

De 44ste AG Memorial Van Damme, op vrijdag 4 september, zal helaas een editie zonder publiek worden. De meeting gaat wel gewoon door, aan de invulling van de avond verandert er niets. Ook deze Memorial zal dus een hoogstaand sportief programma bieden, met een dubbele werelduurrecordaanval als hoogtepunt. De volledige avond is uiteraard wel live op televisie te volgen.

"De Memorial mag dan wel net buiten de periode van de zopas verstrengde coronamaatregelen vallen, wij willen als organisatie geen enkel risico nemen en duidelijkheid verschaffen", verduidelijkt meeting director C├ędric Van Branteghem de beslissing. "De gezondheid en veiligheid van toeschouwers, medewerkers en deelnemers hebben absolute voorrang. Louter praktisch moeten we voor een evenement van deze omvang tijdig keuzes maken en ook duidelijkheid kunnen verschaffen aan wie al tickets gekocht heeft of op het punt stond dat te doen."

De beslissing om de AG Memorial Van Damme dit jaar te laten plaatsvinden zonder publiek, is genomen in overleg met titlepartner AG en met burgemeester Close en schepen Hellings van de stad Brussel. "De stad steunt deze wijze beslissing van de AG Memorial Van Damme", zegt Benoit Hellings, schepen van Sport van de stad. "Het is voor onze stad belangrijk dat de gerenommeerde internationale meeting kan plaatsvinden, zelfs als de inwoners van onze stad en de andere atletiekliefhebbers in het land de actie voor een keer alleen via het scherm kunnen volgen. De stad Brussel heeft ook de intentie zijn maximale steun te verlenen aan de organisatie voor deze bijzondere editie."

Ook Brussels minister Sven Gatz steunt de beslissing om de Memorial zonder publiek te laten plaatsvinden: "Het getuigt in deze onzekere tijden van grote verantwoordelijkheidszin om tijdig te beslissen de atletiekmeeting zonder toeschouwers plaats te laten vinden. De live uitzending op televisie zal ongetwijfeld massale belangstelling kennen dankzij het hoogst interessante wedstrijdprogramma en de medewerking van 's werelds beste atleten. Ik zal erbij zijn, vanuit mijn luie zetel!"

Tickets voor dit jaar blijven gewoon geldig voor de editie 2021, die op vrijdag 3 september zal plaatsvinden. De AG Memorial Van Damme zal integraal live te bekijken zijn op VRT/Sporza en op RTBF.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer