Sport.be

Atletiek

EK atletiek in Parijs wordt volledig geschrapt, geen uitstel naar 2021

23.04.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Het EK atletiek in Parijs, dat gepland stond van 25 tot 30 augustus, gaat niet door. Er komt ook geen uitstel naar 2021, zo liet de organisatie donderdag weten.

In de communicatie van de voorbije weken klonk de organisatie altijd nog optimistisch. Het EK zou gewoon doorgaan zoals gepland, zelfs de accreditatieprocedure voor journalisten was al geopend. Donderdag werd tijdens topoverleg tussen het organisatiecomité en de Franse regering echter een drastische knoop doorgehakt: geen EK, ook niet zonder publiek en zelfs geen uitstel naar 2021. Het tornooi wordt volledig van de kalender geschrapt.

De organisatie van het EK roept de onzekerheid over de komst van een coronavaccin en de financiële crisis in als redenen om het tornooi ook volgend jaar niet te laten doorgaan. In de Franse kranten viel donderdag al te lezen dat een EK zonder publiek van tafel werd geveegd omdat er daardoor een te grote financiële put zou ontstaan bij het organisatiecomité, dat rekende op 17 miljoen euro uit de ticketverkoop.

"Het is met grote spijt dat we dit nieuws aankondigen", zegt Dobromir Karamarinov, interim-voorzitter van European Ahletics, op de website van de Europese atletiekbond. "In deze moeilijke tijden hadden we gehoopt de atleten nog een groot kampioenschap te kunnen aanbieden aan het einde van de zomer. Helaas zijn we vandaag door het organisatiecomité op de hoogte gebracht dat het EK niet langer haalbaar was na overleg met de Franse gezondheidsdiensten. We willen benadrukken dat, hoewel dit nieuws pijn doet, de veiligheid van alle betrokkenen nu even voorgaat op de sport."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer