Sport.be

Atletiek

Organisatie Bislett Games zorgt voor spektakel op 11 juni met 'Impossible Games'

23.04.2020 |

Belga

Ook de atletiekwereld lijdt door het coronavirus. Toch is er hoop, want de organisatie van de Noorse Bislett Games in Oslo pakt uit met een verrassend concept: de zogeheten 'Impossible Games'. Onder meer wereldkampioen Karsten Warholm en werelrecordhouder Armand Duplantis hebben hun deelname bevestigd.

De Wanda Diamond League, het regelmatigheidscircuit waarvan ook de AG Memorial Van Damme deel van uitmaakt, krijgt het zwaar te verduren door de coronacrisis. Alle voorziene meetings tussen april en midden juni zijn intussen uitgesteld. Op 11 juni zou de atletiekwereld afzakken naar Oslo voor de jaarlijkse Bislett Games, tot ook die meeting geen groen licht kreeg.

Toch komt de organisatie met een coronavriendelijk alternatief op de proppen: de 'Impossible Games'. Tijdens diie competitie zullen onder meer wereldkampioen op de 400m horden Karsten Warholm, wereldkampioen in het discuswerpen Daniel Stahl en wereldrecordhouder in het polsstokspringen Armand Duplantis te zien zijn. Zij zullen het telkens opnemen tegen lokale tegenstanders. Warholm opteert voor een ongebruikelijke 300m horden en zal daarin het wereldrecord van 34"48 aanvallen. In het geval van Duplantis is er naast een Noorse concurrent ook nog een mooie initiatief, aangezien Renaud Lavillenie vanuit zijn eigen tuin in Frankrijk zal meespringen.

Ook de broers Henrik, Filip en Jakob Ingebrigtsen zullen hun opwachting maken. Alleen is het voorlopig afwachten voor welke afstand zij opteren.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer