Sport.be

Atletiek

Thiam start op BK indoor aan olympisch jaar, Berings voor laatste keer in haar Topsporthal

14.02.2020 | Quinten Lafort

Belga

Zondag staat het BK indoor gepland in de Gentse Topsporthal. Ondanks dat het WK indoor afgelast is door het coronavirus belooft het zondag een speciale kampioenschapsdag te worden. Oympisch kampioene Nafi Thiam komt voor het eerst dit jaar in actie. Zij krijgt op de 60m horden Eline Berings naast zich. Berings loopt voor de allerlaatste keer in 'haar' indoorhal.

De 60m horden lijkt op papier het hoogtepunt te gaan worden van het BK indoor van zondag in Gent. Eline Berings verschijnt voor de allerlaatste keer aan de start in de Topsporthal, die ze in het verleden meermaals deed ontploffen. De voormalige Europese kampioene op de 60m horden krijgt Anne Zagré en Nafi Thiam naast zich. Voor Thiam betekent het meteen haar eerste wedstrijd van het olympische jaar. Bij de mannen is het op de 60m horden uitkijken naar belofte Michael Obasuyi.

Ook enkele Belgian Cheetahs keren terug in competitie. Camille Laus loopt de 400 meter, Imke Vervaet en Manon Depuydt opteren voor de 200m. Hoogspringster Claire Orcel en zevenkampster Hanne Maudens zijn eveneens van de partij. Bij de mannen wordt het uitkijken naar de 1.500m en 3.000m, met respectievelijk Stijn Baeten en Robin Hendrix. Beide heren gaan op zoek naar een snelle tijd om zo punten te scoren voor de wereldranking. Elise Vanderelst heeft een gelijkaardig doel voor ogen bij de vrouwen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer