Sport.be

Atletiek

Berings en Broeders op niveau in Dortmund, Crestan verrast in Metz

10.02.2020 | Quinten Lafort

Belga

Storm Ciara had weinig of geen invloed op atleten die gisteren aan de start verschenen van de Structabo CrossCup in Rotselaar, of opteerden voor een wedstrijd in zaal. Eline Berings, Ben Broeders en Renée Eykens kwamen aan de start in Dortmund. Eliott Crestan en Anne Zagré waren de grootste namen in het Franse Metz.

Eline Berings kwam in Dortmund voor het eerst dit seizoen aan de start van een grote buitenlandse meeting. De Gentse hordeloopster knalde zoals gewoonlijk uit haar startblokken en had een vette kluif aan de Duitse Cindy Roleder. Berings leek op weg naar winst, tot ze last kreeg van een kramp in haar kuit. Daardoor finishte ze als tweede in 8"07, een evenaring van haar seizoensbeste.

Ben Broeders sprong voor de vierde wedstrijd op rij over 5m70. De Belgische recordhouder liet de lat vervolgens op 5m80, de rechtstreekse olympische limiet, leggen. Dat bleek echter nipt te hoog gegrepen. Zaterdag komt Broeders in actie in Glasgow, met ook kersvers wereldrecordhouder Armand Duplantis op de startlijst. Renée Eykens kwam voor het eerst dit seizoen in actie in zaal. Eykens liep in een tactische 800m naar een vierde stek in een degelijke 2'05"17.

De Belgische prestatie van de dag kwam echter niet uit Dortmund, maar wel uit het Franse Metz. Eliott Crestan scherpte namelijk zijn PR op de 800m stevig aan naar 1'48"47 én dat bij zijn eerste 800m van het winterseizoen. Crestan behaalde ook de overwinning in Metz. Stijn Baeten maakte zijn debuut in zaal en stelde niet teleur. Baeten snelde naar een mooie chrono van 3'41"20. Op de hoge horden deed Michael Obasuyi het meer dan degelijk. Obasuyi verzekerde zich vlot van de finale, maar ging in die finale zo snel van start dat hij twijfelde of het geen valse start was. Daardoor verloor de hordeloper even zijn ritme. Toch evenaarde hij zijn seizoensbeste van 7"78. Anne Zagré kende een mindere dag en moest vrede nemen met 8"26. Op de vlakke 60m was Kobe Vleminckx goed voor een seizoensbeste van 6"79.

Zondag staat het BK indoor gepland in de Gentse Topsporthal. Onder meer olympisch kampioene Nafi Thiam verschijnt er aan de start.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer