Sport.be

Atletiek

Holt: 'Ik heb mijn lessen getrokken'

09.02.2020 | Niels Dirkx

Belga

Kate Holt en Lahsene Bouchikhi triomfeerden in Rotselaar. Ze reageerden beiden tevreden en zelfzeker na afloop van de Structabo CrossCup.

"Ik heb mijn lessen getrokken uit mijn deelname van vorig jaar. Ik merkte dat de Belgen allemaal snel van start gingen", stelde winnares Kate Holt na afloop van de cross. "Zelf heb ik voor een eigen tempo geopteerd. Ik ben ten allen tijden blijven geloven in mijn kansen op de overwinning. Het was echter pas bij het ingaan van de laatste ronde dat ik effectief voelde dat de kloof verkleinde. Ik ben Hanne dan nog relatief vlot gepasseerd. Het parcours hier in Rotselaar ligt me duidelijk wel."

"Het is een mooie overwinning én ook een revanche na mijn mindere dag in Hannuit. Ik mag zeker tevreden zijn", klonk het bij laureaat Lahsene Bouchikhi. "Ik droom van een podium op het BK, maar dan moet alles natuurlijk meezitten. Mijn studies in de Verenigde Staten de voorbije jaren hebben ervoor gezorgd dat ik in de luwte heb geleefd als atleet bij het volk. Nu verandert dat stilaan. Ik ben benieuwd naar de strijd tussen Isaac Kimeli en mijn broer op het BK. Ik denk dat Soufiane beter in vorm zal zijn dan de voorbije manches."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer