Sport.be

Atletiek

Geen WK indoor dit jaar wegens coronavirus

29.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

Het wereldkampioenschap indooratletiek wordt wegens de uitbraak van het coronavirus met een jaar uitgesteld. Dat heeft World Athletics woensdag besloten.

Het WK indoor had van 13 tot 15 maart moeten plaatsvinden in het Chinese Nankin. Dat zal het WK nu in maart 2021 ontvangen.

"We hebben de mogelijkheid overwogen om naar een ander land uit te wijken en willen de steden bedanken die zich kandidaat stelden, maar er zijn nog te veel zorgen over verspreiding van het virus buiten China", verduidelijkte World Athletics. "We wilden nu duidelijkheid scheppen en een definitieve beslissing nemen, liever dan die kortelings weer te moeten herzien."

BERINGS: 'HEEL ZUUR'

Eline Berings is ontgoocheld dat er dit jaar geen WK indoor komt. De hordeloopster opende haar seizoen afgelopen weekend met een prima 8.07 op de 60 meter horden. Ze was zo meteen geplaatst voor het WK indoor, maar krijgt nu een opdoffer te verwerken. "Ik spreek niet alleen voor mezelf", zegt de Gentse. "Voor wie het WK nodig heeft met oog op de Olympische Spelen is dit heel zuur."

In Nankin vielen een hoop punten te verdienen voor de olympische ranking. Berings kan die punten goed gebruiken, want afgelopen zomer sprokkelde ze nauwelijks punten door blessureleed. Dat het haar laatste jaar is, maakt het voor Berings extra pijnlijk.

"Ik heb zo hard gewerkt en voelde dat mijn beste tijden eraan zaten te komen, dit is een streep door de rekening. Mijn laatste indoorseizoen valt in het water, want er is geen referentiewedstrijd meer. Ook naar sponsors toe is het niet erg interessant als je nog geen zicht hebt op olympische kwalificatie."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer