Sport.be

Atletiek

Hoogvliegers veroveren de Brusselse Vismarkt

13.08.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Op 16 augustus strijkt de Urban Memorial Van Damme opnieuw neer in onze hoofdstad. Op de Brusselse Vismarkt gaat de Belgische top in het polsstokspringen, zowel mannen als vrouwen geflankeerd door enkele internationale toppers, de strijd met elkaar aan. Inkom is zoals steeds gratis!

Om 14u30 gaan de vrouwen van start met hun competitie. Belgisch recordhoudster Fanny Smets (4m46) neemt het op tegen landgenotes Chloe Henry en Aurelie De Ryck. Uit Nederlandse hoek is Killiana Heymans een te duchten concurrente. Heymans ging al over 4m51 en is op zoek naar een ticket voor het WK in Doha. Ook de Duitse Katharina Bauer en de Amerikaanse Megan Clark mogen mikken op een podiumplaats op de Vismarkt.

Bij de mannen krijgen we wellicht een stevige tweestrijd tussen de Belgische toppers Ben Broeders en Arnaud Art. Broeders snoepte onlangs het Belgisch record af van Art en ging over 5m76, een record dat Art absoluut terug op zijn naam wil brengen. Broeders is al zeker van deelname aan het WK, Art nog niet. De Urban Memorial Van Damme is een officiële wedstrijd, er kan dus gesprongen worden voor de limiet.

JEUGDIG VOORPROGRAMMA

In het voorprogramma (11u30) krijgen de beste nationale jongens (scholieren en kadetten) hun kans om te schitteren en zich even Arnaud Art of Ben Broeders te wanen. Een ideale gelegenheid om al eens te proeven van het echte werk en wie weet... zien we hen binnen enkele jaren terug in het hoofdprogramma. Tussen 12u en 17u krijgen bovendien alle aanwezige kinderen de kans om met atletiek kennis te maken dankzij de leuke Kids Athletics initiaties.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer