Sport.be

Atletiek

Zuid-Afrikaanse Atletiekbond in beroep tegen TAS

13.05.2019 | Marnick Claes

Belga

De Zuid-Afrikaanse Atletiekbond (ASA) tekent, zoals aangekondigd, beroep aan tegen de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) over het beroep van atlete Caster Semenya.

Caster Semenya heeft van nature een te hoge testosteronspiegel. Volgens een nieuwe regelgeving van atletiekbond IAAF moeten atletes die daarmee kampen voortaan medicijnen slikken. Semenya ging hiertegen in beroep, maar vond geen gehoor bij het TAS. "We tekenen zo snel mogelijk beroep aan. Daarnaast is het ons ook nooit uitgelegd hoe de IAAF de nieuwe regels zal laten werken. Tot slot vinden wij dat de wetenschappelijke info over hydrogene vrouwen volledig buiten beschouwing gelaten is", verklaarde de woordvoerder van minister van Sport, Vuyo Mhaga. 

De ASA is zwaar teleurgesteld in de uitspraak van het TAS. "We zijn in shock dat een door ons hoog aangeschreven instantie als het TAS deze vorm van discriminatie onderschrijft", klonk het na de uitspraak. De ASA zou het beroep indienen bij een Zwitserse rechtbank.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer