Sport.be

Atletiek

London Marathon lanceert minidocumentaire over wereldrecordhouder Kipchoge

15.04.2019 | Quinten Lafort

Belga

In de aanloop naar de London Marathon op 28 april heeft de organisatie een minidocumentaire gelanceerd over Eliud Kipchoge. De Keniaanse wereldrecordhouder kwam drie keer aan de start van de marathon doorheen de Britse hoofdstad én was telkens goed voor de winst.

Eliud Kipchoge legt momenteel de laatste hand aan zijn voorbereiding voor de London Marathon. De 34-jarige Keniaan is de huidige wereldrecordhouder op de marathon én veruit de meest succesvolle marathonloper ooit op onze planeet. In Londen doet hij een gooi naar zijn tiende overwinning op rij in een grote marathon. Kipchoge moest slechts één keer iemand voor zich dulden en dat was in 2013 tijdens de marathon van Berlijn toen zijn landgenoot Wilson Kipsang het WR verbeterde.

In de tussentijd verwierf Kipchoge echter de status van een levende legende door zowel het meeste aantal grote marathons na elkaar te winnen, als de snelste ooit te zijn. Ook zijn officieus wereldrecord van 2u00:25 tijdens het Breaking2-project van Nike is één van de verwezenlijkingen van de inspirerende Keniaan.

In Londen komt hij opnieuw oog in oog te staan met een andere grote afstandsloper, namelijk de Britse publiekslieveling Mo Farah. Farah begon vorig jaar in Londen aan zijn tweede carrière en behaalde intussen ook zijn eerste winst in een Marathon Major tijdens de marathon van Chicago. De Brit is ook de huidige Europese recordhouder met 2u05:11.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer