Sport.be

Atletiek

Europees kampioen Koen Naert maakt graag zijn rentree 'naast de deur'

09.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Op 21 oktober is Brugge in de ban van de loopsport. Tijdens de Generali Great Bruges Marathon veroveren duizenden lopers de prachtige binnenstad en omgeving. Onder meer thuisloper en Europees kampioen Koen Naert komt aan de start. Naert zal deelnemen aan de halve marathon. Inschrijven is nog mogelijk!

Voor Naert wordt het zijn eerste en enige wegwedstrijd in Belgiƫ na zijn Europese titel in Berlijn. Vorig jaar won Naert de halve marathon in 1u05'07''. "Ik kijk enorm uit naar mijn deelname aan de halve marathon. Ik ben terug volop aan het opbouwen naar mijn volgende grote doelen in het voorjaar van 2019. De Generali Great Bruges Half Marathon past perfect in mijn schema. Dat de aankomst op amper 7 km van mijn deur ligt maakt het extra speciaal. Ik verwacht heel wat familie en supporters op de markt", aldus Naert.

Brugge heeft amper nog geheimen voor Naert, maar toch wacht ook hem een verrassing op 21 oktober. "Ik nam al tweemaal deel aan Dwars door Brugge en vorig jaar dus aan de halve marathon. Dit jaar heeft het parcours echter een kleine make-over ondergaan. Ik ben enorm benieuwd naar het vernieuwde parcours."

BONT INTERNATIONAAL GEZELSCHAP

De Generali Great Bruges Marathon wordt een internationaal loop- en wandelfeest. Er schreven zich al deelnemers in uit maar liefst 27 landen. De Fransen, Britten en Nederlanders spannen (naast de Belgen) de kroon, maar ook deelnemers uit onder andere de Filippijnen, Mexico, Canada en Japan schreven zich al in. Heel de wereld geniet op 21 oktober met andere woorden van het prachtige Brugge op een straffe sportieve manier.

Ondertussen staat de inschrijvingsteller al op meer dan 5000 deelnemers. Ongeveer de helft daarvan start in de halve marathon. Met ongeveer 500 deelnemers is ook de nieuwe Family Walk van 8 km een schot in de roos.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer