Sport.be

Algemeen

Amerikaanse spurtsensatie Richardson op 200 meter Memorial

04.08.2021 | Kersten Steurbaut

Belga

De Amerikaanse spurttsensatie Sha?Carri Richardson komt begin september naar Brussel voor de Allianz Memorial Van Damme. Ze zal aan de start verschijnen van de 200 meter.

De 21-jarige Richardson is één van de rijzende sterren in de atletiekwereld. De Amerikaanse liet zich in 2019 een eerste keer opmerken. Tijdens de nationale kampioenschappen voor studenten verbeterde ze met een tijd van 10.75 het 42 jaar oude wereldrecord onder 20 jaar.

Richardson bevestigde daarna haar naam en faam. In april van dit jaar liep ze een tijd van 10.72, daarmee is ze de zesde snelste vrouw aller tijden en de vierde snelste Amerikaanse ooit. Op de 200m liet ze vorig jaar ook al 22.00 noteren.

De spurtsensatie miste deze zomer de Olympische Spelen in Tokio, maar zal op 3 september op de Allianz Memorial Van Damme extra gemotiveerd zijn om te schitteren op de 200 meter.

De Allianz Memorial Van Damme, op vrijdag 3 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Tickets te koop via www.allianzmemorialvandamme.be.

Mis deze events niet

Meer