Sport.be

Algemeen

Mathieu van der Poel kiest voor BinckBank Tour

15.09.2020 | Erik Duchateau

Belga

Over goed veertien dagen, na de Tour en het WK, gaat de BinckBank Tour 2020 van start. Het deelnemersveld krijgt stilaan vorm. Mathieu van der Poel, Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Philippe Gilbert, John Degenkolb, Mike Teunissen, Oliver Naesen en Soren Kragh Andersen zullen er alvast bij zijn.

De enige meerdaagse UCI WorldTour rittenwedstrijd in Nederland en België is dit jaar ingekort tot vijf dagen en vindt plaats van 29 september tot en met 3 oktober. De BinckBank Tour is met die nieuwe plaats op de kalender een ideale aanloop naar de eendagsklassiekers die in oktober gereden worden. Zo bekijkt ook Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) het. De Nederlandse kampioen zal net voor 'zijn' klassiekers aan de beurt zijn, zijn grote vorm al kunnen etaleren in dé ronde bij uitstek voor klassieke renners.

Mathieu van der Poel: "De BinkBanck Tour is niet alleen een ideale voorbereiding op de klassiekers in oktober, ik start er ook gewoon met de ambitie om mezelf meermaals te tonen, gezien de status van de wedstrijd. Een rit meepikken wordt het doel. De BinckBank Tour wordt voor mij toch wel speciaal. Het is niet alleen de eerste keer dat ik aan de start verschijn, het is bovendien ook een WorldTour-meerdaagse die zowel op Belgische als Nederlandse bodem verreden wordt, iets uniek. En vooral een mooie kans om mijn Nederlandse kampioenentrui nog eens in de verf te zetten."

Ook de belangrijkste Nederlandse en Belgische WorldTour-ploegen krijgen stilaan vorm. Lotto-Soudal brengt de pechvogels van de Tourstart Philippe Gilbert en John Degenkolb aan de start en die staan gebrand op eerherstel. Bij Deceuninck-Quick.Step worden Yves Lampaert en Zdenek Stybar (eindwinnaar in 2013) de kopmannen. Voor Jumbo-Visma zal Mike Teunissen als één van de speerpunten worden uitgespeeld. Soren Kragh Andersen ? afgelopen zaterdag nog ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk ? zal de Sunweb-troepen aanvoeren. En Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) - vorig jaar nog knap winnaar van de slotetappe - zal ook zeker van de partij zijn.

De BinckBankTour 2020 gaat op dinsdag 29 september van start in Blankenberge. Via Zeeland, Nederlands en Belgisch Limburg en Ottignies - Louvain-la-Neuve, eindigt de ronde op zaterdag 3 oktober op de Vesten in Geraardsbergen.

RITTENSCHEMA:
di 29.09: Blankenberge - Ardooie (151,7 km)
wo 30.09: Individuele tijdrit Vlissingen (11 km)
do 01.10: Philippine - Aalter (165,7 km)
vr 02.10: Riemst - Sittard - Geleen (195,4 km)
za 03.10: Ottignies-Louvain-la-Neuve - Geraardsbergen (185 km)

Mis deze events niet

Meer