Sport.be

Algemeen

Derwael: 'Ik wil nog veel dingen bereiken'

27.06.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Nina Derwael had normaal deze zomer moeten schitteren op de Olympische Spelen van Tokio. Covid 19 besliste daar echter anders over. Met nieuwe moed én een nieuwe sponsor blikt Derwael vooruit én denkt ze zelfs al luidop aan de Spelen in 2024.

Vdk Bank zal de 20-jarige gymnaste tot eind 2024 steunen. Dat jaar strijken de Olympische Spelen neer in Parijs. "Nu werk ik vooral naar de Spelen van 2021 toe en dan zijn we alweer een jaartje verder. In 2023 wil ik graag meedoen aan het WK artistieke gymnastiek in eigen land en tegen dan is Parijs niet meer zo ver weg. Dus waarom niet, ja?", aldus Derwael.

Het EK in december is nu het volgende doel van de Limburgse, maar eerst wacht een vakantie. "Die vakantie zal deugd doen. Een doel vinden was het moeiljkste de afgelopen tijd. Op een bepaald moment stond ik in de zaal en vroeg me af waarom ik eigenlijk nog trainde. Nu de eerste doelen er opnieuw aankomen helpt dat wel en stond ik meteen weer met meer plezier op de training. Ik wil nog veel dingen bereiken." 

Mis deze events niet

Meer