Sport.be

Algemeen

AA Gent haalt Arslanagic en Nurio

26.06.2020 | Erik Duchateau

Belga

Dino Arslanagic en Nurio Fortuna dragen voortaan het shirt van AA Gent. Arslanagic komt over van Antwerp, Nurio ruilt het Stade du Pays de Charleroi voor de Ghelamco Arena.

"Met Arslanagic verwelkomen we een ervaren Belgische verdediger in onze rangen", meldt AA Gent. "Hij begon zijn voetbalcarrière bij de jeugd van Moeskroen en LOSC Lille, waarna hij in 2017 werd opgepikt door Standard. Nadien kwam hij opnieuw voor Moeskroen uit. In juli 2017 trok hij naar Antwerp, waar hij de afgelopen drie seizoenen vast in de basis stond."

In totaal speelde Arslanagic al 173 wedstrijden in de Jupiler Pro League. De 27-jarige verdediger sloot een overeenkomst voor twee seizoenen met de Buffalo's.

Ook de transfer van Nurio is volledig afgerond. De 25-jarige Angolese linksachter tekende voor vier seizoenen bij AA Gent. "Nurio was een naam die heel snel bij ons naar voren kwam", zegt sports manager Tim Matthys op de website van AA Gent. "Hij behoort tot de beste linksachters van België en kent de competitie heel goed. We hebben dan ook niet getwijfeld om hem naar KAA Gent te halen."

Mis deze events niet

Meer