Sport.be

Algemeen

Frutos keert terug naar Anderlecht

17.06.2020 | Erik Duchateau

Belga

Nicolas Frutos keert terug naar Anderlecht. De Argentijnse ex-spits en ex-trainer van RSCA vervoegt de technische staf.

Frutos voetbalde tussen 2005 en 2010 vijf seizoenen voor Anderlecht. Door blessureleed moest hij vroegtijdig een punt achter zijn spelerscarrière zetten.

In 2015 keerde Frutos terug naar Brussel om de beloften van paars-wit te leiden en een jaar later werd hij opgenomen in de staf van René Weiler. Na het vertrek van de Zwitserse hoofdtrainer nam Frutos het hoofdtrainerschap gedurende enkele wedstrijden ad interim waar, maar na de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck als T1 gingen Frutos en Anderlecht in onderling overleg uit elkaar.

Maar nu strijkt Frutos dus opnieuw neer in Anderlecht. "Toen Frankie Vercauteren en Vincent Kompany mij vroegen om hen bij te staan heb ik geen moment getwijfeld", zegt de Argentijn op de officiële kanalen van RSCA. "Ik ken ze allebei erg goed, de ene als voormalige ploegmaat en de andere als trainer. We delen dezelfde visie over voetbal en we worden gedreven door dezelfde passie: RSC Anderlecht. Ik zal hen samen met mijn collega's elke dag ondersteunen om het niveau van deze jonge talentrijke groep te verbeteren. Ik heb de voorbije jaren veel inspanningen geleverd om een betere trainer te worden. Ik ben klaar voor deze stap."

Ook Frank Vercauteren is tevreden met de komst van Nicolas Frutos. "Nico is een winnaar, zoals wij. Nooit tevreden. Wij hebben mensen van zijn kaliber en zijn ervaring nodig. Ik ben ervan overtuigd dat hij de ideale persoon is om de cultuur van RSC Anderlecht over te brengen."

Mis deze events niet

Meer