Sport.be

Algemeen

Trainer van RB Leipzig wordt nieuwe T1 bij KVO

08.06.2020 | Erik Duchateau

Belga

Alexander Blessin wordt de nieuwe hoofdtrainer van KV Oostende. De Duitse coach werkte de voorbije acht jaar als jeugdtrainer bij de Duitse eersteklasser RB Leipzig. Hij vervangt Adnan Custovic.

De 47-jarige Blessin ondertekende bij KV Oostende een contract voor twee seizoenen, met een optie op een extra seizoen.

"We willen een spelstijl hanteren gebaseerd op 'counterpressing' en data", zo legt Executive President Gauthier Ganaye uit op de website van KVO. "Na een intensief rekruteringsproces kwam Alexander eruit als de beste kandidaat. Deze spelstijl sluit aan bij zijn DNA en na uitgebreide gesprekken met hem kan ik niet anders dan concluderen dat hij zijn passie zal overbrengen op de spelers en deze club opnieuw succesvol zal maken."

"Ik kan enkel maar zeggen dat ik zeer dankbaar ben voor deze kans als hoofdtrainer", aldus Alexander Blessin. "Gauthier legde me dit nieuwe project haarfijn uit: aanvallend voetballen met veel jonge spelers, dat is wat ik de voorbije acht seizoenen altijd heb gedaan. Ik kan dan ook niet wachten om te starten met deze nieuwe uitdaging. Ik kreeg al de kans om een kijkje te nemen in de stad en in het stadion en ik ben erg gecharmeerd. Een compact, knus stadion vlak aan de zee in de sterke Belgische competitie. Ik kijk al uit naar de competitiestart."

KV Oostende staat er ook op uitdrukkelijk Adnan Custovic te bedanken voor het geleverde werk. "Ik ben er zeker van dat hij elders snel een nieuwe kans zal krijgen, maar wij kiezen ervoor om een nieuw project te starten met een nieuwe trainer die nauw aansluit bij onze manier van werken en voetballen. Bedankt Adnan en welkom Alexander!"

Over de verdere invulling van de technische staf zal KVO  eerstdaags communiceren.

Mis deze events niet

Meer