Sport.be

Algemeen

STVV stelt nieuwe trainer voor

05.06.2020 | Erik Duchateau

Belga

Kevin Muscat wordt de nieuwe hoofdcoach van STVV. Muscat was sinds de winterstop vorig jaar sportief adviseur. Hij volgt nu Milos Kostic op als nieuwe T1.

Muscat is een voormalig Australisch international die in 2009 zijn trainerscarrière begon bij Melbourne Victory. Eerst als assistent-coach en vanaf 2013 als hoofdcoach. Eind 2019 streek de 46-jarige Australiër neer op Stayen, waar hij sportief adviseur werd.

Nadat enkele dagen geleden bekendraakte dat Milos Kostic volgend seizoen niet langer de T1 van STVV zou zijn, klonk in de wandelgangen al snel dat Muscat die post zou gaan bekleden. Dat nieuws werd vrijdag officieel bevestigd door STVV.

"Ik wil aantrekkelijk voetbal brengen, met agressieve energie", zegt Muscat in een interview op de officiële kanalen van STVV. "En ik geloof dat we een team hebben dat ook vooruitgang wil boeken en deze doelen wil bereiken. Ik kijk er naar uit om samen met de fans achter het team te staan tijdens de komende competitie."

Concrete doelen kan of wil Muscat niet kenbaar maken. "Iedereen wil altijd een doel stellen en dat doel bereiken. Ik geloof eerder dat een doel stellen je ook beperkt. Het moet ten eerste haalbaar zijn en ten tweede ook realistisch zijn. Maar wat gebeurt er als je het doel hebt bereikt? Ik geloof echt ons potentieel eindeloos is. Laten we zien waar ons dat brengt. Het is mijn verantwoordelijkheid om ons beter te maken. Ik streef ernaar om elke dag winst te boeken."

Mis deze events niet

Meer