Sport.be

Algemeen

Van Aert en gravelvrienden meer dan 11 uur in het zadel

31.05.2020 | Erik Duchateau

Belga

Wout Van Aert, Maarten Wynants en Daan Soete hebben zaterdag een trainingstocht van meer dan 11 uur gedaan. Ze reden de 'Dirty Kanzelled', een knipoog naar de 'Dirty Kanza', een legendarische gravelrace in het Amerikaanse Kansas.

De Dirty Kanza is een gravelrace van 324 km, die wegens de coronapandemie is uitgesteld tot in september. Ex-profrenner Laurens Ten Dam kan zo lang niet wachten en kwam met het idee om de 'Dirty Kanzelled' te organiseren. Hij stippelde in Nederland en België tientallen trajecten over onverharde wegen uit en ook wereldwijd - van de VS tot Australië - kreeg zijn idee navolging.

Ook Wout Van Aert, collega-veldrijder Daan Soete en Van Aerts ploegmaat bij Jumbo-Visma Maarten Wynants waagden zich zaterdag aan hun eigen Dirty Kanzelled. Het trio deed een tocht van 320 km in de Noorderkempen en de Antwerpse polder, met daarbij ook enkele bekende passages uit de Antwerp Port Epic. Ruim 11 uur zat het trio op de fiets. "Ongeveer 80% van onze tocht ging over onverharde wegen", vertelde Wynants aan HLN.

"Ik miste uitdagingen, dus dit was een goede vervanger", voegde Van Aert eraan toe. "Dit was plezant om te doen. Ideaal was de route niet, want we hebben ons enkele keren vastgereden. Maar het was een leuke uitdaging om aan te gaan. Om nog eens te doen? Niet meteen. Eerst twee dagen rusten. Maar ik wil ooit wel deelnemen aan de originele 'Dirty Kanza.'"

Mis deze events niet

Meer