Sport.be

Algemeen

Belgische wielerbond stelt nieuwe datum voor BK voor

15.05.2020 | Erik Duchateau

Belga

De Belgische wielerbond heeft vrijdagmorgen, in overleg met de organiserende gemeentes, steden en organisatiecomités, een voorstel uitgewerkt omtrent de uitgestelde Belgische kampioenschappen.

Het BK op de weg in het West-Vlaamse Anzegem zou op dinsdag 22 september kunnen plaatsvinden. Er wordt nog gewacht op goedkeuring van de Nationale Veiligheidsraad. De Internationale Wielerunie (UCI) moet het voorstel ook nog goedkeuren.

Het BK zou zo tijdens de wereldkampioenschappen vallen, die tussen 20 en 27 september plaatsvinden. Het BK wielrennen zou oorspronkelijk op 21 juni hebben moeten plaatsvinden, maar dat werd onmogelijk door de huidige coronacrisis.

De UCI stelde vervolgens voor de nationale kampioenschappen in te halen op 23 augustus, maar dat werd onmogelijk door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad begin deze maand om geen massa-evenementen in ons land toe te staan tot 31 augustus.

Belgian Cycling stelde vrijdag verder ook data voor voor de overige BK's. Het BK op de weg voor mannen en vrouwen elite in Anzegem zou dus op 22 september kunnen doorgaan. De nationale kampioenschappen op de weg voor junioren in Middelkerke kunnen op zaterdag 5 september plaatsvinden, terwijl de BK's voor mountainbike in alle categorieën op 5 en 6 september kunnen doorgaan in Houffalize. Het BK tijdrijden voor jeugd ten slotte kan op zondag 30 augustus georganiseerd worden in Borlo.

Belgian Cycling werkt intussen verder aan een nieuwe datum voor de nationale kampioenschappen tijdrijden in Koksijde voor zowel mannen als vrouwen, bij de elite en de beloften. Er moet ook nog een datum gevonden worden voor het BK op de weg voor nieuwelingen (in Velzeke), voor aspiranten (in Liedekerke), voor beloften en elite zonder contract (in Lokeren) en voor BMX in alle categorieën (in Zandhoven).

Mis deze events niet

Meer