Sport.be

Algemeen

World Athletics richt fonds op dat atleten steunt tijdens pandemie

28.04.2020 |

Belga

Wereldatletiekbond World Athletics (WA) heeft dinsdag een fonds van 500.000 dollar (459.420 euro) opgericht dat atleten, die financiƫle moeilijkheden kennen wegens de coronacrisis, moet helpen.

Sebastian Coe, voorzitter van WA, verklaarde dat atleten, die hun inkomsten zagen wegvallen omdat de internationale competities wegens de coronapandemie wereldwijd stilliggen, op ondersteuning kunnen rekenen. De 63-jarige Brit zal zelf de werkgroep leiden die de verzoeken van de continentale federaties behandelt. De groep komt deze week al een eerste maal samen.

"Veel atleten kennen financiƫle problemen omdat de competities de voorbije twee maanden niet konden plaatsvinden", verklaarde Coe. "Een deel van de inkomsten van onze profatleten bestaat uit competitiepremies. We zijn er ons maar al te goed van bewust dat het atletiekseizoen, op piste en op de baan, zwaar lijdt onder de coronapandemie. In afwachting van een wenselijke hervatting doen we ons uiterste best om zo veel mogelijk sporters, dankzij de fondsen, te helpen."

World Athletics hoopt het outdoorseizoen op 8 en 9 augustus te hervatten tijdens een weekend met nationale kampioenschappen. Het WK indoor in het Chinese Nankin en de Olympische Spelen in Tokio werden met een jaar verplaatst naar 2021. Het EK, eind augustus voorzien in Parijs, werd afgelast

Mis deze events niet

Meer