Sport.be

Algemeen

Japanse Organisatie: 'Geen Olympische Spelen indien virus niet stabiliseert'

28.04.2020 |

Belga

Het blijft ook volgend jaar onzeker of de Olympische Spelen kunnen doorgaan in de Japanse hoofdstad Tokio. Dinsdag trok de Japanse gezondheidschef Yoshitake Yokokura aan de alarmbel door te zeggen dat "het lastig wordt de Olympische Spelen te organiseren zonder vaccin". Hij werd daarin bijgestaan door Yoshiro Mori, de voorzitter van het Japanse organisatiecomité. Mori zei in een interview met sportkrant Nikkan dat er volgend jaar een stabilisatie van het virus nodig is om te kunnen organiseren.

 "Het is onmogelijk de Spelen een tweede keer uit te stellen", was Mori duidelijk. "Zowel voor de atleten als voor de organisatie is dat niet te doen." "We vechten nog steeds tegen een onzichtbare vijand", vervolgde Mori. "Het doel is volgend jaar de Spelen te organiseren in 'vrede', maar dat moeten we nog afwachten." Ook Yoshitake Yokokura, de voorzitter van de Japanse gezondheidsorganisatie, was dinsdag pessimistisch. "Ik zeg nu niet of we de Olympische Spelen volgend jaar wel of niet moeten laten doorgaan", stelde hij. "Maar ik zeg wel dat het zonder een goed vaccin heel moeilijk wordt."

Die visie werd op 20 maart al uitgedrukt door de specialist infectieziektes aan de universiteit van Kobe, Kentaro Iwata. "Eerlijk gezegd dat ik dat het weinig waarschijnlijk is dat de Spelen in 2021 zullen kunnen doorgaan", zei hij toen al. Na enkele weken grote onrust beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité eind maart de Olympische Spelen met een jaar uit te stellen.

Mis deze events niet

Meer