Sport.be

Algemeen

F1 mikt op seizoensstart begin juli in GP van Oostenrijk

27.04.2020 |

Belga

De Formule 1 mikt op een seizoensstart begin juli tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk op het circuit van Spielberg (3-5 juli), zo bevestigt CEO Chase Carey maandag, na de bekendmaking van de afgelasting van de GP van Frankrijk.

"In Europa willen we in juli beginnen te racen, om er vervolgens door te gaan tot begin september. De eerste race zou dan in Oostenrijk gehouden worden. In september, oktober en november willen we ons verplaatsen naar Eurazië, Azië en Amerika, om het seizoen tot slot in december in de Golf te beëindigen, met Bahrein voor de traditionele afsluiter in Abu Dhabi. In totaal zouden we zo tot vijftien à achttien races moeten komen", aldus Chase Carey.

"De definitieve kalender publiceren we zo snel mogelijk." Gezien de huidige maatregelen in Europa om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zullen die GP's naar alle waarschijnlijkheid achter gesloten deuren moeten plaatsvinden. "We verwachten dat we in die eerste races van het seizoen geen fans mogen ontvangen, maar hopen natuurlijk fans te verwelkomen eens we vorderen op de kalender. Procedures voor elke race en in elk land moeten nog uitgewerkt worden, maar ik benadruk dat de veiligheid van iedereen daarbij prioritair is."

Mis deze events niet

Meer