Sport.be

Algemeen

Deschacht doet er nog een jaar bij

03.04.2020 | Erik Duchateau

Belga

Zulte Waregem heeft vrijdag bekendgemaakt het aflopende contract van Olivier Deschacht met één seizoen te verlengen.

De 39-jarige verdediger kwam vorige zomer over van degradant Sporting Lokeren. Voordien speelde hij liefst 601 wedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht. Bij Zulte Waregem kwam Deschacht het voorbije seizoen tot 27 officiële duels.

"Vorige zomer kon ik dankzij Essevee profvoetballer blijven dus ik ben de club zeer dankbaar", reageerde Deschacht op de clubwebsite. "De supporters hebben me met open armen ontvangen en ik zal er alles aan doen om hen ook dit seizoen iets terug te bieden."

"We hadden afgelopen seizoen een heel sterke periode voor Nieuwjaar en we moeten met dezelfde focus starten aan volgend seizoen. En wie weet zit er dan een nieuw hoogtepunt in voor Essevee. We willen nog beter doen dan de negende plaats en de halve finale van de Croky Cup."

Momenteel revalideert de verdediger nog van een operatie aan de schouder, maar de revalidatie verloopt vlot. Hij zou wel drie tot vier maanden aan de kant staan. "Ik zal volgend seizoen een belangrijke rol kunnen spelen op het veld maar vooral ook in de kleedkamer", besloot Deschacht.

Mis deze events niet

Meer