Sport.be

Algemeen

Spektakel in de Jupiler Pro League: Het bombardement op Van Crombrugge (VIDEO)

26.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Voorlopig geen voetbal in de Jupiler Pro League wegens het corona-virus, maar laat dat je niet tegenhouden om volop te genieten van onze mooie competitie. Vandaag gaan we terug naar speeldag 8 toen Hendrik Van Crombrugge bijna niet te kloppen leek.

Het Jan Breydelstadion kreeg op 22 september grote rivaal Anderlecht op bezoek. Club zat in een uitstekende flow, Anderlecht bengelde onderaan het klassement na een slechte start. Toch kwam paars-wit al na enkele minuten op voorsprong na een zeldzame flater van doelman Mignolet, Chadli liet de netten trillen.  Zijn collega Rode Duivel Hendrik Van Crombrugge leek na de 1-1 van Krepin Diatta dan weer onklopbaar.

In een kolkende tweede helft was Anderlecht de speelbal van blauw-zwart, maar telkens stond Van Crombrugge pal. De voormalige doelman van Eupen moest zich enkel gewonnen geven na een gekruist schot van alweer Diatta. Van Crombrugge vermeed eigenhandig een historische nederlaag en bewees die dag dat hij dé topaankoop van Anderlecht was tijdens de zomermercato.

Mis deze events niet

Meer