Sport.be

Algemeen

Philippe Gilbert steekt supporters hart onder de riem: 'Samen gaan we door'

18.03.2020 |

Belga

De ene na de andere voorjaarswedstrijd wordt vanwege het coronavirus afgelast, maar Philippe Gilbert tracht de moed niet te verliezen. In een boodschap op Twitter richt de wielerkampioen zich woensdag tot zijn supporters.

"We beleven heel moeilijke momenten, de hele gemeenschap en ook wij sporters. Ook mijn grote doelen, de klassiekers en de Monumenten, zijn weg. Dat is nu eenmaal zo. Samen kunnen we ons door deze moeilijke periode slaan. We hebben elkaar nodig. Solidariteit is op dit moment heel erg nodig. Ik denk ook aan de organisatoren die maanden aan hun wedstrijd, die nu is afgelast, hebben gewerkt, aan de tv-zenders, de vrijwilligers, de seingevers, de ploegen, de staf. Iedereen heeft nu veel tijd om thuis na te denken."

Gilbert zegt "te blijven trainen", al is dat niet eenvoudig. "Zonder een doel is dat een beetje moeilijk. Maar vroeg of laat wordt een datum voor een nieuwe start van het seizoen vastgelegd. Hopelijk volgt het snel en we zullen er hard naar toewerken." De kopman van Lotto Soudal dankt tot slot zijn supporters voor de vele steunberichten die hij via sociale media ontvangt. "Hopelijk hebben jullie iets aan deze video. Het moreel blijft hoog en wij gaan door."

Mis deze events niet

Meer