Sport.be

Algemeen

Belgische wielerbond verbiedt alle wedstrjiden tot 30 april

18.03.2020 |

Belga

De Belgische wielerbond komt met een verbod op het organiseren van wedstrijden tot 30 april. Daardoor zijn naast de eerdere afgelastingen ook de Brabantse Pijl en Scheldeprijs op respectievelijk 8 en 15 april per direct afgelast.

Beide wedstrijden waren nog niet officieel afgelast. Eerder gebeurde dat wel met zowat alle andere voorjaarskoersen. "Als gevolg van de beslissing van de UCI en de bijkomende maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad besloten Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB, de reeds eerder genomen beslissingen uit te breiden en alle wielerwedstrijden in België op de internationale, nationale en regionale kalender voor alle categorieën en voor alle wielerdisciplines tot 30 april te schrappen", aldus de Belgische wielerbond.

Ook alle activiteiten van de nationale ploegen (testen, groepstrainingen, stages, wedstrijden) in alle disciplines en alle categorieën worden afgelast. Over het verplaatsen van de wedstrijden naar een latere datum, is nog geen duidelijkheid. "De verschillende aanvragen voor het verplaatsen van wedstrijden in de verschillende disciplines op de wielerkalender (regionaal, nationaal, internationaal) zullen op een uniforme wijze interfederaal verwerkt worden. Pas nadat de heropstart van de competitie gekend zal zijn, kan overgegaan worden tot het eventueel toekennen van nieuwe datums", luidt het. "We blijven deze toestand, in nauw overleg met de bevoegde federale overheid, opvolgen en zullen indien nodig de maatregelen aanpassen aan de evolutie van de situatie."

Mis deze events niet

Meer