Sport.be

Algemeen

Zulte Waregem moet Deschacht drie tot vier maanden missen

16.03.2020 |

Belga

Zulte Waregem kan de komende drie à vier maanden geen beroep doen op Olivier Deschacht. De 39-jarige centrale verdediger moet aan zijn schouder geopereerd worden, zo maakte de club maandag bekend.

Eind vorig jaar stond Deschacht al enkele weken aan de kant met dezelfde kwetsuur, die hij had opgelopen in het competitieduel tegen Eupen. "Tijdens het duel tegen RSC Anderlecht kreeg de verdediger opnieuw te kampen met een luxatie van de schouder", klinkt het in de mededeling. "In overleg met de medische staf en de specialist werd beslist om morgen/dinsdag een operatieve ingreep uit te voeren om gelijkaardige blessures in de toekomst te voorkomen."

Dit betekent dat het seizoen van Deschacht er in principe op zit. De competitie ligt momenteel stil omwille van het coronavirus en het is momenteel nog niet duidelijk of en wanneer er een hervatting komt. Dat zal afhangen van de evolutie van het virus en de beslissing van de UEFA omtrent het EK van komende zomer. Deschacht is sinds begin dit seizoen aan de Gaverbeek aan de slag. Na de degradatie van Sporting Lokeren zat de centrale verdediger zonder club en tijdens een proefperiode wist hij de clubleiding in het Regenboogstadion te overtuigen. Deschacht werd er sterkhouder achterin, maar zijn contract loopt wel eind dit seizoen af.

Mis deze events niet

Meer