Sport.be

Algemeen

Anderlecht sleutelt aan organigram: Verbeke nieuwe Head of Sports

16.03.2020 |

Belga

Anderlecht heeft opnieuw gesleuteld aan het organigram van de club. Dat maakte paars-wit zelf bekend op haar eigen website.

Peter Verbeke, de voormalige sportieve manager van AA Gent, die vorige week op Anderlecht is begonnen wordt de nieuwe Head of Sports. Hij zal samen met Vincent Kompany het sportieve beleid bepalen. De 36-jarige Verbeke kwam in februari de sportieve cel van Anderlecht versterken. Verbeke moest bij Anderlecht in eerste instantie een belangrijke rol gaan opnemen in de rekrutering en scouting van spelers, maar kreeg dus al snel een nieuwe, meer uitgebreide functie. Michael Verschueren, de huidige sportieve directeur, wordt CFO Sports. Hij moet het financiĆ«le kader van de sportieve activiteiten bewaken en zal mee de onderhandelingen voeren. De 49-jarige Verschueren werd in november 2018 aangesteld als sportief directeur bij Anderlecht, ter vervanging van Luc Devroe.

Karel Van Eetvelt zou op 1 april aantreden als nieuwe CEO van Anderlecht, maar het lijkt erop dat Van Eetvelt al eerder aan de slag is bij paars-wit. Anderlecht bevestigde in haar persbericht dat de voormalig topman van Febelfin het nieuwe organigram maandagmorgen intern bekendmaakte.

Mis deze events niet

Meer