Sport.be

Algemeen

NBA ligt mogelijk twee maanden stil

16.03.2020 |

Belga

De NBA zou wel eens langer stil kunnen liggen door het coronavirus dan de voorbije dagen verwacht werd. Volgens een nieuwe aanbeveling van de Centers for Disease Control and Prevention zouden evenementen die 50 personen of meer samenbrengen in de Verenigde Staten de komende acht weken geannuleerd of uitgesteld kunnen worden.

NBA-baas Adam Silver verklaarde donderdag nog "te verwachten minstens dertig dagen niet te kunnen spelen". Hij kon echter niet uitsluiten dat er langer gepauzeerd werd. Zondag kwamen de CDC met nieuwe aanbevelingen en die leken eerder die laatste optie te ondersteunen. "Grote evenementen en massabijeenkomsten kunnen door de deelname van nieuwe personen bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus binnen een gemeenschap. Voorbeelden hiervan zijn conferenties, festivals, défilés, concerten, sportevenementen, huwelijken en andere bijeenkomsten."

De CDC lieten verder noteren dat een uitstel van twee maanden waarschijnlijker is dan één maand. Een reorganisatie van de kalender dringt zich dus op in de NBA. Het lijkt onzeker of alle 259 resterende wedstrijden in de reguliere competitie nog afgewerkt kunnen worden. De play-offs zouden in dat geval immers in het midden van de zomer doorgaan. De aanbeveling van de CDC treft ook andere topcompetities in de Verenigde Staten als de NHL (ijshockey) en de MLS (voetbal). De MLB (baseball) stelde de start van het seizoen, voorzien op 26 maart, al minstens twee weken uit.

Mis deze events niet

Meer