Sport.be

Algemeen

UCI neemt strenge maatregelen

15.03.2020 | Marnick Claes

Belga

Ook de Internationale Wielerunie neemt zware maatregelen omtrent het coronavirus. Zo vraagt de UCI dat alle organisatoren hun koersen niet laten doorgaan.

De maatregelen in de sportwereld tegen het coronavirus stapelen zich op. Nu heeft ook de UCI stappen ondernomen. De Internationale Wielerunie wil dat alle koersen worden afgelast in de landen die risicovol zijn. "Een van de maatregelen is de opschorting van alle classificaties voor alle evenementen op de internationale UCI-kalender, in alle disciplines, vanaf 15 maart 2020 tot 3 april 2020. Door de punten in de aangegeven periode te bevriezen, behoudt de UCI sportvermogen voor de atleten", laat de UCI weten op hun site.

Ook de Olympische Spelen komen in het gedrang. De UCI stopt voorlopig met de kwalificatieprocedure voor de Olympische Spelen in Tokio. "Met betrekking tot de kwalificatieprocedure voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020, die nog steeds loopt voor mountainbike, BMX Racing, BMX Freestyle en para-cycling road, heeft de UCI het besluit genomen om respectievelijk aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) te vragen dat de kwalificatieperiode met terugwerkende kracht wordt stopgezet vanaf 3 maart 2020. Ook hier zorgt de UCI met deze beslissing voor sportieve gelijkheid wanneer gaat over de toekenning van Olympische quota", zegt de UCI op hun site.

Mis deze events niet

Meer