Sport.be

Algemeen

De Gendt: 'Blij dat we Parijs-Nice hebben gereden'

15.03.2020 | Marnick Claes

Belga

Thomas De Gendt was twee keer dicht bij een ritzege in Parijs-Nice, maar twee keer gleed de zege door zijn vingers. De renner van Lotto Soudal is echter wel blij dat hij Parijs-Nice volledig heeft kunnen rijden. "Zo hebben we toch niet voor niets getraind", zegt De Gendt.

Het zag er even niet goed uit, maar het peloton heeft Parijs-Nice volledig kunnen afronden. "Ik ben echt wel blij dat we Parijs-Nice hebben kunnen rijden. Anders hadden we voor niets zo zwaar getraind. Het blijft ook een prachtwedstrijd, zelfs met een kleiner peloton dit jaar. Eerlijk, de wedstrijd verloor wat van zijn glans na het afhaken van een aantal topploegen, maar er is werkelijk elke dag strijd geleverd. Kijk maar naar de rit die Benoot won, of ook de slotetappe waar tot op de meet gestreden werd voor de eindoverwinning. Uiteraard heb ik alle begrip voor het forfait van een aantal ploegen. Elk team maakte zijn keuze en elk team respecteerde ook andermans keuze. Mochten onze teamartsen besloten hebben dat we niet mochten starten, dan hadden we dat ook niet gedaan. We hebben in Parijs-Nice goed alle consignes opgevolgd en uiteindelijk hadden we enkel close contact met mensen van de eigen ploeg, waardoor de kans op besmetting minimaal was. Laat ons hopen dat de huidige toestand zo snel mogelijk opklaart en dat we over één of twee maanden weer kunnen koersen", zegt De Gendt. 

Door het virus zijn veel koersen afgelast. De goede conditie onderhouden zal moeilijk worden. "Dat is iets wat we met onze trainer moeten bespreken. Het moeilijke is vooral: waar werk je naartoe? Naar half mei? Naar het BK? Naar de Tour de France? Het is wat dom om te pieken naar een bepaalde datum als er geen vooruitzichten zijn. Naar mijn gevoel zal de Tour wel kunnen doorgaan. Ik mik alleszins daar op", besluit De Gendt. 

Mis deze events niet

Meer